Uuden osaston perustaminen

KD:n tavoitteena on, että kaikissa itsenäisissä kunnissa on oma KD:n paikallisosasto. Jos kunnassasi ei ole vielä omaa KD:n paikalliosastoa ja olisivat valmis perustamaan osaston, niin seuraavat asiat tulee huomioida:

1) Kannattaa olla heti alkuvaiheessa yhteyttä puoluetoimistolle järjestöpäällikkö Mikko Rekimieheen (puh 044 552 5030, mikko.rekimies@kd.fi), ja kysyä lisätietoja asiasta.

2) Osaston perustamiseen tarvitaan vähintään kolme henkilöä. Selvitä piirijärjestön tai puoluetoimiston kautta, asuuko kunnassasi muita KD:n jäseniä, jotka ovat tällä hetkellä sen osaston jäseniä, johon kuntasi KD:n organisaatiossa kuuluu.

3) Yritä kartoittaa, olisiko kuntasi alueella miten monta muuta henkilöä, jotka voisivat tulla uuden osaston jäseneksi eli uusiksi KD:n jäseniksi. Tuttavapiiristäsi, seurakunnastasi tai muista verkostoistasi.

-> Mitä usemman henkilön saat uuden osaston jäseneksi, sitä helpompaa on saada osasto aktiivisesti toimimaan.

4) On tärkeää, että olet itse tai pyydät puoluetoimistoa olemaan yhteydessä nykyiseen osastoosi ja piirijärjestöön suunnitelmastasi perustaa uusi osasto.

5) Osaston perustamista varten tulee pitää kokous, jonka voi pitää myös puhelimessa tai sähköpostilla, mutta fyysinen kokous on aina paras vaihtoehto. Kokouksessa: päätetään osaston perustamisesta, hyväksytään yhdistyksen nimi (Suomen Kristillisdemokraattien (KD) _______________ paikallisosasto ry, tarvittaessa kaksikielisenä), vähintään kolme jäsentä sopii osaston jäseneksi liittymisestä ja tehdään perustamiskirja.

Kokouksessa on hyvä jo ainakin alustavasti suunnitella osaston toimintaa, jäsenhankintaa ym.

6) Perustamiskirja tulee päivätä, sen liitteeksi tulee säännöt (www.kd.fi/KD/www/fi/politiikka/Periaatteet/saannot/osaston_saannot.php) ja vähintään kolme jäseneksi liittyvää allekirjoittaa perustamiskirjan.

7) Puoluetoimistolle Mikko Rekimiehelle (mikko.rekimies@kd.fi) tulee lähettää lyhyt, vapaamuotoinen kirjallinen hakemus, jotta puoluehallitus voi hyväksyä uuden osaston puolueen jäseneksi.

8) Maksa yhdistyksen perustamismaksu 20 e (jos teet PRH-ilmoituksen sähköisesti) TAI 30 e (jos teet PRH-ilmoituksen paperilla) PRH:n tiliie: FI5350000121501182, saajaksi: Patentti- ja rekisterihallitus, viestiksi: Yhdistyksen perusilmoitus

9) Täytä yhdistyksen perusilmoitus sähköisesti tai paperilla. Kaikki tiedot löytyy: www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/yhdistys_rekisteroiminen.html. Mukana tulee olla kuitti perustamismaksun suorittamisesta. Perusilmoituksista valitaan vaihtohto: ennakkotarkastettu ja ennakkotarkastuksesta annetun päätöksen päivämäärä on 20.6.2012.

Jos on mitä vaan kysyttävää asiasta, voit olla yhteydessä:

järjestöpäällikkö Mikko Rekimies
puh 044 552 5030, mikko.rekimies@kd.fi

Paljon lisätietoja löytyy: http://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri.html