www.kd.fi » Uutiset » Kaupunginvaltuutettu Juhani Starczewski on erotettu puolueen jäsenyydestä

Kaupunginvaltuutettu Juhani Starczewski on erotettu puolueen jäsenyydestä

15.01.2015

Jyväskylän KD:n paikallisosasto on erottanut johtokunnan kokouksessaan valtuutettu Juhani Starczewskin puolueen jäsenyydestä. Paikallisosasto teki päätöksen kuultuaan puoluejohdon mielipidettä asiassa.

– Starczewskin kirjoitukset puhemiehestä ovat törkeitä ja täysin puolueemme eettisten sääntöjen vastaisia.

– Hän on loukannut syvästi useita henkiöitä puheillaan. Loukkaaville hörhöpuheille pitää nyt laittaa piste. Paikallisosaston johtokunta teki oikean päätöksen, toteaa puoluesihteeri Asmo Maanselkä.


Jyväskylän KD:n osaston tiedote

Jyväskylän Kristillisdemokraattien paikallisosaston johtokunta on tänään 15.1.2015  sääntöjen 6 § perusteella päättänyt erottaa Juhani Starczewskin paikallisosaston ja samalla puolueen jäsenyydestä, koska hän on toiminut paikallisosaston/puolueen tarkoitusperien vastaisesti.

Starczewski on julkisella esiintymisellään toiminut valtuutetulle täysin sopimattomalla tavalla erityisesti kirjoittelullaan eduskunnan puhemies Eero Heinäluomaan liittyen. Starczewski on toiminut puolueen eettisten sääntöjen vastaisesti, epäasiallisesti ja loukkaavasti muita henkilöitä kohtaan sekä vahingoittanut vakavasti kristillisdemokraattien yleistä arvostusta. Jyväskylän Kristillisdemokraatit sanoutuu täysin irti Starczewskin lausunnoista, jotka eivät edusta KD:n linjaa.

Pyydämme anteeksi Starczewskin menettelyä ja otamme osaa puhemies Heinäluoman suruun.

Paikallisosaston puheenjohtaja Rami Sipilä