Tiistai 28. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Omaatuntoa ei voi sitoa

Omaatuntoa ei voi sitoa

11.12.2014

Asmo Maanselkä

”Avioliittotaistelu on jo menetetty. Miksei jo voitaisi mennä eteenpäin ja unohtaa koko roska?” Keskustan Juha Sipilä kuvasi tämän olotilan blogissaan 2.12.  Hän sanoi nyt tehdyn päätöksen sitovan jatkovalmistelua ja jopa tulevaa eduskuntaa.
Aikooko Sipilä olla samaa mieltä myös tämän eduskunnan hyväksymistä muista lakiesityksistä? Sipilä on ainakin ilmoittautunut kotihoidontuen kiintiöimisen kaatajaksi, mikäli tämä hallitus saa siitä lain voimaan. Ehdotin Uuden Suomen blogissa 1.12. uutta kansalaisaloitetta avioliitosta, mikä aiheutti pienoisen myrskyn liberaalien vesilasissa. Sain syytöksiä jopa demokratian halventamisesta.

Vaalien jälkeen eduskunnasta vaihtuu kaikella todennäköisyydellä kolmasosa tai jopa puolet edustajista. Mielestäni olisi demokraattisten instituutioiden halventamista, mikäli seuraavalta eduskunnalta riistettäisiin omantunnon oikeus itsenäisiin päätöksiin. On ymmärrettävää, ettei Keskusta halua myönteisten gallupien suuressa humalassa nostaa tätä aihetta vaalikysymykseksi. Asia on monelle Keskustaa äänestäneelle kipeä, koska äänestys ratkaistiin Perussuomalaisten ja Keskustan edustajien äänillä. Vain kuusi äänestäjää olisi riittänyt ratkaisemaan asian toisin.
Hallitusneuvotteluissa lain jatkovalmistelu nousee esille, koska samaan aikaan ei voi olla voimassa kaksi toisiaan poissulkevaa lakia. Siksi on tärkeintä äänestää Kristillisdemokraatteja eduskuntaan, koska meillä on ainoana eduskuntapuolueena asiasta selkeä linja.
En halua vaalipäällikkönä näistä vaaleista vain aviovaaleja. Meidän pitää puhua ensisijaisesti työllisyydestä, taloudesta ja lapsiperheistä.
Mutta ei meidän tarvitse piilottaa mielipidettämme tai masentua asian edessä. Jos tahdomme, niin voimme vielä tehdä paljon.