Keskiviikko 22. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Konkretiaa kiitos

Konkretiaa kiitos

21.11.2013

Andrei Nahkala

Vaaleja ei voiteta puhumalla strategioista tai erilaisten hallintomallien hienouksista. Vaalit voidaan kyllä hävitä puhumalla kieltä, jota ei yhdellä kuulemalla ymmärrä. Vaaleja ei voiteta vastustamalla kaikkea toriparkin ja EU:n väliltä intohimoisesti. Vaalit voidaan hävitä jos ei ainuttakaan omaa ratkaisua tarjolla.

Politiikan tekeminen ei ole ongelman ympärillä kiertämistä kuvailemalla ongelmaa ja sen taustoja mahdollisimman monisanaisesti. Politiikan tekeminen ei ole myöskään sitä, että luetaan päivän lehdet ja mietitään mistä juuri tuona päivänä voisi olla erimieltä. Politiikan tekeminen on omien ratkaisujen esille tuomista äänestäjien arvioitavaksi. Terveys, turvallisuus, perhe ja työ.  Mitkä ovat ne konkreettiset toimenpiteet, joita me puolueena tarjoamme näiden teemojen ympärillä? Miten teemme ihmisten arjesta sujuvampaa?  Parhaat ideat syntyvät usein arjessa työryhmien sijaan. Kristillisdemokraattisen politiikan tuottaminen on meidän jokaisen vastuulla eikä ainoastaan puoluejohdon. Laitetaan hyvät ideat eteenpäin rohkeasti.

Kristillisdemokraatit on puolueena tutkitusti poliittisessa keskustassa kuten tässäkin lehdessä on uutisoitu. Tuon parempaa asetelmaa ei poliittisella puolueella voi olla.  Me pystymme tarjoamaan ihmisten arkea parantavia ratkaisumalleja ilman että meidän täytyy miettiä mitä sanoo SAK tai mitä sanoo EK. Lähtökohdat ovat erinomaiset puolueen kasvulle. On meistä itsestämme kiinni olemmeko tarpeeksi luovia, onko meillä tarpeeksi halua vaikuttaa lähimmäistemme parhaaksi ja löytyykö meiltä kykyä sanoa asiat yksinkertaisesti pölhöpopulismiin sortumatta. Politiikka täytyy tulla tarpeeksi lähelle ihmistä, jotta se jaksaa kiinnosta.

sisäministerin erityisavustaja