Tiistai 28. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Elämänkaarimallimme katto vuotaa

Elämänkaarimallimme katto vuotaa

07.11.2013

Laura Peuhkuri

Toimin nuorena opiskelijana johtotehtävissä yhdistyksessä, johon kuului kaikenikäisiä, yhteisen kokemuksen jakavia jäseniä. Tiedostimme tuolloin keskenämme sukupolvien välisen vuorovaikutuksen tärkeyden. Vaikutti kuitenkin siltä, että viimeistään perheen perustamisen aikoihin aktiivisetkin jäsenet katosivat jonnekin mustaan aukkoon. Tässä kohdin on kriittinen hetki järjestölle. Mitä tapahtuu siirtymässä nuoruuden innosta ruuhkavuosiin?

Viime viikonloppuna sain olla todistamassa KD Nuorten kohtaamista vuosikokouksen merkeissä Tampereella. Tunnelma oli hyvin rohkaiseva ja lämmin. Nuoret kävivät siellä sen luonteista poliittista keskustelua, mitä toivoisin kuulevani enemmän myös emopuolueen tasolla. Kannat perusteltiin kiihkottomasti ja monipuolisesti.

Pitää aktiivisesti pyrkiä siihen, että nuoret löytävät paikkansa paikallis- ja piiritason tehtävissä.

Mahdollisuuksia toimia on myös puolueen muissa erityisjärjestöissä. Jotkut saattavat olla rivijäseniä tai suunnata intoa muuhun yhteiskunnalliseen toimintaan. Mitään vaihtoehtoa ei tule väheksyä, mutta puolueessa tarvitsemme selkeää vahvistusta ruuhkavuosi-ikäisten vaikuttajien joukossa.

Etsitään yhdessä uusia yhteistyötapoja, jotta sinänsä itsenäisten erityisjärjestöjen osaaminen ja into saadaan laajemmin jäsenistön tietoon sekä vahvistamaan poliittista toimintaamme. KD Nuoret ja KD Naiset ovat esimerkiksi molemmat tuoneet esille ajankohtaista ihmiskauppateemaa.

Tutustuminen henkilötasolla luo hedelmällistä maaperää yhteistyölle. Puolueen selkeä arvopohja tukee toista kunnioittavaa sisäistä kulttuuria.

Ymmärrämmekö tämän todellisen arvon?

KD:n 3. varapuheenjohtaja