Maanantai 27. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Itsenäisyys on ihme ja suuri kiitoksen aihe

Itsenäisyys on ihme ja suuri kiitoksen aihe

07.12.2012

Sauli Ahvenjärvi

Suomen kansallinen itsenäisyys on ihme ja suuri kiitoksen aihe. Viime sotien melskeissä kohtalomme oli toinen kun esimerkiksi veljeskansamme Viron. Sen osa kommunistisen neuvostovallan alla oli äärimmäisen kova. Emme pysty virolaisten kärsimyksen määrää edes kuvittelemaan. Jostain syystä me säästyimme tuolta kohtalolta. Inhimillisesti katsoen olisi pitänyt käydä toisin. Mutta se ei ollut Kansojen Kaitsijan tahto. Suomi sai säilyä itsenäisenä.

Mutta miksi? Jokin syy siihen täytyy olla. Suomen itsenäisyys ei ole sattumaa. Tänä itsenäisyyspäivänä meidän on hyvä hiljentyä kyselemään, miksi me olemme itsenäinen kansa. Onko meillä jokin tehtävä tässä maailmassa? Ja miten olemme suoriutuneet tuon tehtävän hoitamisesta? Miten olemme asioineet meille uskotuilla leivisköillä? Olemmeko käyttäneet itsemääräämisoikeuttamme oikein?

Näissä pohdinnoissa joudumme tunnustamaan, että tehtävän suorittaminen ei ole kaikin osin mennyt nappiin ja että olemme monella tavalla käyttäneet itsemääräämisoikeuttamme väärin. Itsekkyys, ylpeys, vääryys, ahneus, oman edun tavoittelu jne. ovat ohjanneet monia tekojamme ja päätöksiämme, eivätkä asiat ole meillä sillä tolalla kuin pitäisi. Joudumme päättäjinä ja kansana Kaikkivaltiaan edessä myöntämään virheemme ja laiminlyöntimme.

Eikä meille jää oikein muuta mahdollisuutta kuin tunnustaa tosiasiat ja tehdä parannus. Onneksi voimme pyytää anteeksi ja rukoilla, että tulevina aikoina saisimme elää kansalaisina, päättäjinä ja kansana Jumalan tahtoa kysellen, Hänelle kunniaksi ja lähimmäisillemme parhaaksi.

Kun näin teemme, Kaikkivaltias Jumala siunaa tätä pientä pohjolan kansaa ja antaa sen toteuttaa Hänen hyvää tahtoaan kansana kansojen joukossa. Näin uskon.

KD:n 2. varapuheenjohtaja