Keskiviikko 22. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Kotouttamisen aika

Kotouttamisen aika

01.11.2012

Sari Palm

Onnittelut kuntavaaleissa ehdokkaana olleille ja tulosta tehneille! Jotkut valittiin valtuustoon, toiset jäivät varavaltuutetuksi ja osa ei vielä tiedä, missä tehtävässä saa palvella seuraavien neljän vuoden aikana.

Kotikaupungissani Kouvolassa vaali oli tiukka. Neljä valtuutettua kuntauudistuksen jälkeiseen pienentyvään valtuustoon 7 prosentin kannatuksella on kohtuullinen suoritus.

Vanhat valtuutetut uusivat mandaattinsa, miesväki ja minä. Hyvä juttu sinänsä, mutta suurta iloa tuottaa uuden polven väki, vaalissa hyvää työtä tehneet ehdokkaat. Juuri nyt heitä tulee ajatella erityisesti, heistä tulee pitää huolta.

Politiikassa mukana oleminen on kiinnostavaa, jos saa vaikuttaa ja kokee tulevansa kuulluksi. Vaalien jälkeen on konkarivastuunkantajien tärkein hetki: ei, ei voi käydä makaamaan laakereille ja lepäämään. On ryhdyttävä kasvattamaan innokkaiden vaaleihin osallistuneiden nälkää yhteisten asioiden hoitoon ja vaikuttamiseen. Politiikkaan tullaan vaikuttamaan, politiikassa on saatava vaikuttaa!

Joukkueessamme tulee tarjota mahdollisuus vastuulliseen vaikuttamiseen, jottei vaaleissa syttynyt hyvä fiilis tyrehdy.