Keskiviikko 22. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Sairauslomalla vaalikuumeesta

Sairauslomalla vaalikuumeesta

18.10.2012

Niklas Andersson

Mikäli ehdotus sairaslomakarenssipäivästä olisi ollut jo totta, olisin menettänyt yhden päivän palkan tällä viikolla. Sairastuin nimittäin viikonloppuna ilkeään tulehdukseen. Syy siihen oli osittain se, että olin pienestä flunssafiiliksestä huolimatta lähtenyt liikkeelle lauantaiaamuna järjestämään vaalitapahtumia Karjaan ja Tammisaaren toreilla, omassa kotikunnassani.

Paine ja halu lähteä torille viettämään kampanjapäivää oli suuri. Meillä Raaseporissa on ennätykselliset 18 ehdokasta ja sen joukon johtamista on sen verran suuri ilo osaston perustajajäsenelle ja tähän mennessä ainoalle puheenjohtajalle, ettei sitä olisi missään tilanteessa voinut jättää väliin.

Toivon mukaan tämä vaali-into tuottaa tulosta. Olemme tekemässä sitä kovaa työtä nyt, johon kehotin viime kolumnissani.

Toripäivä oli onnistunut, mutta päivän kylmä viima kostautui. Kuume nousi illalla. Jouduin sänkypotilaaksi, enkä enää viikonlopun aikana pystynyt tekemään mitään vaalien eteen.

Onneksi meitä on nyt näin monta tiimissä, että yksi voi rauhassa tervehtyä toipuen tarvittavan ajan.

Vaalikuumeen jatkuessa vielä maanantain yön yli, oli pakko jäädä töistä kotiin ja suunnistaa terveyskeskukseen. En olisi millään halunnut, sen verran mielenkiintoinen päivä olisi ollut luvassa ministeriössä.

Sairauslomaa tuli pari päivää lisää, lääkkeitä ja levon määräys. Tuli samalla testattua kunnan terveyspalveluita, ja täytyy myöntää, että hyvin meni.

Vaikka muuten sairastelu ei ole mukavaa, sairauslomalla seurasi kuitenkin yksi hyvä asia. Pitkästä aikaa olin kotona kun lapset sekä lähtivät kouluun että tulivat kotiin. Pystyin olemaan siinä hetkessä läsnä, vaikkakin kuumeisena. Vaalikuume muistutti samalla hyvällä tavalla vaalikiireiden keskellä, mistä tässä politiikan työssä oikeasti on kyse. Ole läsna, vaikka vaalityö on loppusuoralla.

Sisäministerin erityisavustaja