Sunnuntai 19. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » KD on Joulupuolue

KD on Joulupuolue

22.12.2011

Asmo Maanselkä

Jos puolueemme olisi juhla, niin mikä juhla se olisi? Korostamme näissä presidentinvaaleissa sitä, että olemme askeleen edellä.

Nykyinen liberaali suuntaus vie Suomea, EU:ta ja koko maailmaa suohon. Me tarjoamme kestävämmän mallin elämälle ja paremman tulevaisuuden yhteiskunnalle. Korostamme lähimmäisenrakkautta yhteiskuntaa muuttavana voimana. Vihapuhe ei suustamme lähde. Haluamme myös säilyttää kristilliset arvot ja perinteet maassamme.

Mikä juhla me olemme? Joulu! Joulu on ainoa juhla, jonka kristillisen merkityksen suomalaiset muistavat. Vasemmisto on vappu. Kokoomus saa juhlia saavutuksiaan Eurooppa-päivänä. Juhannuksena taas perusteellisen-suomalaisesti kännätään.

On tunnustettava, että kyllä meidänkin puolue muistuttaa monesti sitä perinteistä suomalaista joulua, jossa riidellään. Se onnistuu ihan ilman viinaakin. Joulu on askeleen edellä pimeyttä.

Joulun jälkeen jokainen päivä on kohti kesää ja valoisampaa huomista. Jeesus ei tuonut taantumusta, vaan hän tuli edistääkseen ihmisten elämää. Joulun poliittinen sanoma on siis edistys, mutta myös vastuu ja välittäminen läheisistä.

Ihmiset kokevat erityista vastuuntunnetta jouluna, sitä kutsutaan joulumieleksi. Kristillinen sanoma ei jää keneltäkään huomaamatta. Meidän politiikassa on siis samat peruselementit kuin joulussa.

Vaikka vielä jaamme hyviä lahjoja valtionkirstusta, niin miksei se sitten maistu kaikille? Onko mielikuva meistä lämpöinen joulupuuro vai kurkkuun juuttuva manteli?

Tehdään yhdessä tästä puolueesta vuonna 2012 hyvän mielen joulupuolue, jossa pidetään kiinni perinteisistä arvoista, luodaan edistystä ja kannetaan jokainen henkilökohtainen vastuumme.

Joulupuolueen puoluesihteeri