Sunnuntai 19. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Vain yksi kristillisdemokraatti

Vain yksi kristillisdemokraatti

17.11.2011

Sonja Falk

Sauli Niinistö ei ole kristillisdemokraatti. Poliitikkona hän on ennen kaikkea talousmies. Perhearvoissa hän on liberaalimpi kuin mielikuva hänestä. Hän on ehdokkaista natomyönteisin.

Timo Soini ei ole kristillisdemokraatti. Hänen näkemyksensä lähimmäisyydestä ja vastuusta eroaa selkeästi KD:n linjasta. Hän haluaa leikata rajusti kehitysapua. Haittaverojen suhteen hän on arvoliberaali.

Paavo Väyrynen ei ole kristillisdemokraatti. Hän on luvannut jarruttaa hallituksen toimenpiteitä, mikäli tuee presidentiksi. KD taas pyrkii rakentavaan yhteistyöhön ja vastuun kantamiseen.

Sari Essayah on kristillisdemokraatti. Hänellä on kokemusta kansainvälisestä päivänpolitiikasta. Kuumimmat poliittiset kysymykset koskettelevat Eurooppaa. Essayah on vastuullinen ja asiantunteva eurokriittinen ehdokas. Hän on myös aktiivinen toimija ihmisoikeuskysymyksissä, ja hänen kantansa Lähi-idän rauhanprosessiin on rakentava.

Vaaleissa ei ole kyse raviveikkauksesta. Vaaleissa kansa valitsee itselleen omia arvojaan parhaiten edustavat päättäjät. Jos valintaa ohjaavat muut tekijät, demokratia ei toimi. Ehdokkaista vain yksi on kristillisdemokraatti. Kampanja-aika on lyhyt. Mitä sinä voisit tehdä? Panostasi tarvitaan!