Keskiviikko 29. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Muistojeni jouluaatto

Muistojeni jouluaatto

22.12.2010

Tarja Tallqvist

Olin päättänyt olla jouluaaton yksin. Töissä oli ollut kiirettä ja olin väsynyt. Vietimme aina joulun vanhempieni ja sisarusteni perheiden kanssa, mutta nyt lapseni menivät isänsä luo.

Äitini oli täydellinen jouluihminen. Jo marraskuussa hän soitti joululauluja ja keitti lipeäkalaa. Salaperäisiä lahjoja kertyi.

Joulukirkon jälkeen alkoi aaton vietto. Äiti piti huolta, että kaikki saivat paljon lahjoja, ruokaa oli yllin kyllin ja joulukuusi täydellinen. Isäni jäi kaikesta syrjään. Hän haki lastenlasten kanssa kuusen, mutta koskaan hän ei ostanut lahjoja kenellekään eikä osallistunut mihinkään.

Tuona jouluna äiti oli matkoilla. Siskoni kutsui suvun luokseen. Minä jäin kotiin. Kolmen aikaan aattona tajusin juoksevani autolle. Ajoin kauppaan ja ostin paniikissa lahjoja sekä viimeisen kukan tiskiltä.

Isäni tervehti iloisena ovella. Hän oli ostanut kaikille joululahjat, tytöille suklaarasiat ja pojille siniset pipot. Isä piti huolta, että jokainen söi liikaa ja että meillä oli hauskaa. Poissa oli se aina vähän nuriseva isä. Olimme iloisen hämmentyneitä. Isä oli kuin peikko, josta oli tullut sadun prinssi.

Seuraavana jouluna veimme isän haudalle kynttilän.