Tiistai 28. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Uusi peli

Uusi peli

04.11.2010

Jussi Kärmeranta

The Moscow Times kertoi verkkosivuillaan, että Venäjän valtapuolue Yhtenäinen Venäjä ryhtyy kehittämään tietokonepelejä. Pelien tarkoituksena on yhdistää koulutuksellisia ja isänmaallisia aineksia.
Kristillisdemokraatit ovat olleet lehtien otsikoissa viime aikoina, joten ehkäpä tietokonepelien kehittäminen voisi tehdä hyvää puolueelle. Eri pelivaihtoehdot voisivat olla vaikkapa seuraavanlaisia:

1)    Perheohjelmalla päähän
Samaa sukupuolta olevien parien vihkioikeuksista puhuttaessa puolueen jäsenten oli helppo viitata selkeään perheohjelmaan. Tässä pelissä pelaaja kulkee KD:n jäsenenä eduskunnan käytävillä ja yrittää lyödä toisia poliitikkoja päähän perheohjelmalla. Helpon alun jälkeen vastukset vaikenevat, ja esim. Matti Vanhasen lyöminen ohjelmalla vaatisi taitoa miehen pituuden tähden.

2)    Ehditkö joka paikkaan?
Maahanmuutto- ja pakolaiskeskustelu on myös oiva aihe pelille. Siinä pelaaja saa joukon maahanmuuttajia, joiden integroiminen yhteiskuntaan on pelaajan vastuulla. Mitä vaikeamman vaikeustason valitsee, sitä enemmän maahanmuuttajat tarvitsevat tukea kotoutumisessa. Pelaajan pitää rientää paikasta toiseen auttamassa maahanmuuttajia, mutta lisähaastetta tuovat kaduilla kuljeksivat hahmot, jotka haluavat avata rajat täysin.

3)    Suomen velkataakan vähentäminen
Tässä pelaaja pyrkii valtiovarainministerinä vähentämään Suomen valtionvelkaa. Tehtävänä on juosta kentän läpi ja pyrkiä keräämään sellaisia talousarvioaloitteita, jotka lisäävät valtion tuloja ja pienentävät menoja. Suurin osa näistä aloitteista saa ympärillä kulkevat kansalaiset vihaisiksi, ja mikäli vihaiset kansalaiset saavat sinut kiinni, menetät yhden elämän.

Peleistä rikasta ja mielikuvituksellista syksyä kaikille!

KD:n 3. varapuheenjohtaja