Sunnuntai 26. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Kuinka protesti kanavoidaan ääniksi?

Kuinka protesti kanavoidaan ääniksi?

28.10.2010

Asmo Maanselkä

Opin koulunpenkillä kaksi tärkeää professori Palosen käsitettä: politisointi ja politikointi. Edellinen tarkoittaa ongelman osoittamisen kykyä tai vanhan ongelman uudelleen nimeämistä ja jälkimmäinen on ongelmalla pelaamista sekä sen ratkaisemista.

Keskeinen kysymys on, että miten voimme politisoida ja politikoida oikein, jotta pystymme kanavoimaan protestin ääniksi. Tähän auttaa asennetutkimus, jonka sain käsiini.  Mikäli tätä on uskominen, Perussuomalaisia äänestetään taloudellisen epävarmuuden vuoksi.

Tätä politiikkojen talouden epäselvyydet sekä maahanmuutto synnyttävät ja ylläpitävät.  Toinen huomio on, että PS:n äänestäjä tahtoo menestyä, mikäli näin ei käy, niin  syy on harjoitetussa politiikassa. Kokoomuslainen ja rkp:läinen ajattelee syyn olevan omassa itsessä. Miksei työtön perusta yritystä ja vaan menesty?

Näin ollen suurin valuma PS:ään tulee vanhoista vasemmistopuolueista. Tutkimuksen mukaan Kokoomuksen äänestäjälle on tärkeää nautinnonhaluisuus sekä suorituskeskeisyys, eikä niinkään juuret.

Samalla on silmiinpistävää se, että perussuomalainen äänestäjä välittää suomalaisista juurista, mutta hengelliset asiat ”Uskonto ja henkisyys” ovat prioriteetin häntäpäässä. Tämä selittänee sen, että miksi KD:sta ei ole ollut valumaa PS:n suuntaa. Keskustan profiileja tarkastellessa on silmiinpistävää, että heillä taas ”Uskonto ja hengellisyys” ovat tärkeitä arvoja. Miten voimme ottaa haltuun tämän tilanteen? Oma johtopäätös on se, että toimeentulon protesti on PS:n heiniä. Näin se on. He ovat kääntyneet vasemmalle. Kokoomus on vieraantunut perinteisistä arvoista yksilökeskeisyyteen, Keskustalle on edelleen tärkeää hengellisyys.

Me otamme tilanteen haltuun korostamalla perusarvoja, joista Kokoomus on vieraantunut. Näin voimme saada äänestäjiä Keskustasta ja perinnekokoomuslaisia.

Katainen on jättänyt paljon tilaa oikealle. Siellä on koti arvokonservatiivisille arvoille sekä maltilliselle isänmaallisuudelle.

Olemme koti näille arvoille.