Sunnuntai 26. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Arvoistasi politiikkaa

Arvoistasi politiikkaa

23.09.2010

Asmo Maanselkä

Kristillisdemokraatit ovat uusineet graafisen profiilinsa. Mitä ”arvoistasi politiikkaa” kertoo sinusta ehdokkaana tai meistä kristillisdemokraatteina?

Ensiksi, me arvostamme äänestäjän antamaa ääntä. Se näkyy puhtaampana politiikkana. Otamme vastuullisen tehtävän vastaan nöyrästi emmekä käytä väärin luottamusta minkä olemme saaneet.

Toiseksi, mitkä ovat nämä arvot? Muuttuuko politiikka konservatiiviseksi vai sosiaaliliberaaliksi? Jos tarkastelen omalta puoleltani, niin se antaa luvan tehdä ihmisläheistä mutta konservatiivista politiikkaa. Se tarkoittaa jotain muuta toiselle puolueaktiiville. Me tarvitsemme moniäänisyyttä puolueeseen. Muutoin ei ole mahdollista kasvaa tai voittaa vaaleja.

Helsingin Sanomien viimeisimmästä tutkimuksesta pystymme havaitsemaan, että puolueella on tukea yhtä paljon lähes kaikissa sosioekonomisissa luokissa. Meillä on työläisiä, vähäväkisiä, toimistotyöntekijöitä, yrittäjiä ja suurituloisia. Puoluetta lähellä olevat ihmiset ovat varsin erilaisia.

Hyvän sloganin ominaisuus on se, että se pystyy yhdistämään varsin erilaisia äänestäjiä ja innostamaan heitä poliittiseen työhön. Sen ei tulisi ainakaan karkottaa ketään äänestäjää.

Slogan kutsuu puoluettamme lähellä olevat suomalaiset tekemään arvoistaan politiikkaa. Logo on myös varsin kaksimielinen.

Sydän jonka sisällä on K ja D. Kristillisdemokraattiset arvot ovat lähes jokaisen suomalaisen sydämessä. Logo on samanaikaisesti pehmeä sydän, mutta myös suoraviivainen kuin volkkarin logo.

Arvot ovat linjakkaat ja niistä ei puutu särmää, mutta samalla ne ovat sydämenmuotoiset.

KD:n viestintäpäällikkö