Sunnuntai 26. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Tarvitsemme positiivisesti latautunutta keskustelukulttuuria

Tarvitsemme positiivisesti latautunutta keskustelukulttuuria

03.09.2009

Peter Östman

Nyt on aika ryhtyä toimeen. Puoluekokous oli lämminhenkinen ja  järjestelyt toimivat. Kiitos järjestäjille ja muille vastuukantajille. Toivotan myös voimia ja viisautta uudelle puheenjohtajistolle.  Tällä kokoonpanolla lähdemme nyt rakentamaan tulevaisuutta.

Tapaamisesta ja kokouksesta voi tullakin paljon antoisampi, kun erilaisten ihmisten ajattelutavat sekottuvat – yleensä syntyy jopa jotain uutta.

Puoluekokouksessa päätettiin periaattellisesta toimintasuunnitelmasta vuosille 2009-2011. Vilkkaan keskustelun aikana syntyi hyviä konkreettisia ehdotuksia siitä, miten puolue voi lisätä kannatustaan. Puolueen tuore viestintäpäällikkö Asmo Maanselkä lanseerasi uuden käsitteen ekokonservatiivisuus, Santtu Kyröhonka esitti oranssisen vallankumouksen aloittamista ja Juha Veijalainen puhui jäsentutkimusten tarpeesta.

Näiden ideioden avulla pyrimme kehittäämään toimintaamme siten, että se on harkittua ja päämääräsuuntautunutta sekä vielä  KD-yhteisön kokonaisuuden tarpeita huomioivaa. On myös tärkeätä, että yksittäiset päätökset ja toimenpiteet sidotaan osaksi laajempaa kokonaisuutta.

Strateginen ajattelu on mahdollista vain, jos yhteisössä on hyvin kehittynyt keskustelukulttuuri. Me tarvitsemme positiivisesti latautunutta keskustelukulttuurai, jossa vaikeistakin asioista on voitava puhua, ja esittää perusteltuja mielipiteitä. Muuttuneessa toimintaympäristössä korostuu KD:n rooli tietomäärän omaksujana sekä yhteiskunnallisten vaihtoehtojen kehittäjänä. Tarvitsemme herkkyyttä nähdä heikkoja signaaleja.  Lisäksi pitää olla kykyä ymmärtää mitä nämä signaalit merkitsevät. Ja lopuksi kekseliäisyyttä löytää ratkaisumalleja eri ongelmiin.

Tähtäämme nyt toiminnassamme johdonmukaisesti seuraaviin eduskuntavaaleihin. Tähän työhön haastan teidät kaikki mukaan!