Maanantai 27. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Viestikapula eteenpäin

Viestikapula eteenpäin

27.08.2009

Sari Essayah

Tulevan viikonlopun puoluekokouksen jälkeen puolueen lähes kaikki avainpaikat ovat saaneet uudet kasvot. Hyvä niin, sillä puoluetyössä vaaditaan nyt jatkuvaa uudistumista, uusia ideoita ja toimintatapojen päivittämistä.

Silti tuntuu, että vasta eilenhän pohdin ensimmäisessä kolumnissani puoluesihteerinä: Miten KD:n olisi jatkossa kehityttävä ja uudistuttava eri lohkoilla, jotta yhteiskunnallinen sanomamme löytäisi tarttumapintaa yhä useammasta suomalaisesta?

Kysymys on edelleen ajankohtainen. Sillä jos puoluesihteerinä jotain opin, niin sen, että puolueorganisaation kehittäminen on sekä kestävyys- että joukkuelaji. Kaksi vuotta sitten strategiatyössä painopisteeksi valittiin viestintä, koulutus- ja järjestötyö sekä talouden suunnitelmallisuus. Jotain saimme varmasti tehtyä, mutta työtä riittää seuraavillekin.

Pienessä organisaatiossa voimavarat oli vielä jaettava kaksien vaalien ja 50-vuotisjuhlien sekä historiikin julkaisemisen kesken. Lämmin kiitos teille kaikille kovasta työstä ja itsenne likoon laittamisesta!

EU-vaalien myötä puolue on nyt mukana kaikilla poliittisen vaikuttamisen tasoilla. Tätäkään työtä ei tehdä yksin Brysselissä, vaan haluan tulevina vuosina mahdollistaa koko puolueorganisaation kytkeytymisen mukaan Euroopan unionin päätöksentekoon ja kristillisten arvojen puolustamiseen Eurooppa-tasolla.

Koin koko vaalien ajan voimakkaasti, että sloganimme Tehtävä EU:ssa ei ole vain nerokas vaalilause, vaan sillä on syvempi, meitä kaikkia edelleen työhön haastava merkitys.