Keskiviikko 22. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Vaalikampanja alkoi sairaalasängystä

Vaalikampanja alkoi sairaalasängystä

25.09.2008

Päivi Räsänen

Vaalikampanjointini pysähtyi viime viikon maanantaiaamuna kuin seinään. Heräilin pitkin yötä oikeaan alaraajaan säteileviin koveneviin kipuihin, joten lopulta edessä oli ambulanssilla sairaalaan lähtö. Olen viisi kertaa synnyttänyt, mutta iskiaskipu oli vielä pahempi – noloa tunnustaa, mutta huusin tuskasta. Ambulanssin ensihoitaja antoi jo matkalla morfiinia ja opiaatteja jouduttiin ensiavussa antamaan useamman kerran ennen kuin kipu rauhoittui siedettäväksi.

Sairauteni on tyypillinen iskias - tosin erityisen ärhäkkää laatua. Magneettikuvassa todettiin harvinaisen suuri välilevyn pullistuma, joka painaa iskiashermoa. Leikkaus todettiin ainoaksi keinoksi auttaa, sillä selästä löytyi myös jokin irtonainen kappale, joka ei kuntoutuksella olisi hävinnyt. Maanantaina minut leikattiin.

Riihimäen sairaala on pieni yksikkö, mutta täällä on ihanan empaattisia, ammattitaitoisia hoitajia ja lääkäreitä. Olen entistä vakuuttuneempi siitä, että puolueemme kärkiteema kuntavaaleissa on oikea.

Kd on näissä vaaleissa terveyspuolue. Meillä on hyvä pohja terveydenhuollossa, henkilöstön koulutustaso ja ammattietiikka ovat maailman huipputasoa, palvelut ovat periaatteessa tasavertaisesti kaikkien saatavilla. Mutta suurimmat ongelmat ovat alkaneet kasautua jo perusterveydenhuoltoon, jonka rapautuminen kasvattaa paineita erikoissairaanhoitoon.

Olen saanut valtavasti kannustavia, lämpimiä viestejä - kiitos niistä kaikille! Olen iloinnut siitä, että perheeni on lähellä. Viime sunnuntain kohokohta oli hetki, jossa perhepastorimme toimitti minulle sairaan ehtoollisen ja vanhan kristillisen tavan mukaisen öljyllä voitelun. Luotan siihen, että olen hyvän Jumalan käsissä.