Sunnuntai 19. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Citius, altius, fortius - myös kuntavaaleissa!

Citius, altius, fortius - myös kuntavaaleissa!

14.08.2008

Sari Essayah

Olympialiikkeen tunnuslause – nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin - innoittaa yli kymmentätuhatta urheilijaa Pekingissä yhä parempiin saavutuksiin. Paikalla on lisäksi kymmeniä tuhansia kisaturisteja ja median edustajia. Tuhansia tunteja tv-kuvaa välittyy useammalle miljardille katsojalle ympäri maailmaa. Sanalla sanoen kesäolympialaiset ovat maailman suurin yksittäinen tapahtuma.

Keväällä virinnyt keskustelu EU-valtioiden päämiesten tarpeesta boikotoida olympialaisten avajaisia on minusta tuntunut koko ajan tekopyhältä. Samat presidentit ja pääministerit ovat kilvan ravanneet Kiinassa leikkaamassa uusien halpatyövoimatehtaiden avajaisnauhoja ilman suurempia omantunnontuskia ihmisoikeuksista tai Tiibetin-tilanteesta. Valtioiden päämiesten siunauksella hikipajojaan avaava globaali markkinatalous taas ei ole ihmisoikeuskysymyksiin välittänyt puuttua, vaikka sen vääntöruuvi – raha- olisi vielä urheiluaatettakin tehokkaampi. Olympialaiset puolestaan ovat jo nyt pakottaneet Kiinaa avautumaan, höllentämään mm. internetsensuuriaan ja käsittelemään ihmisoikeusongelmiaan. Toivotaan, että suuntaus jatkuu vielä sittenkin kun kansainvälisen median valokeila on siirtynyt jo toisaalle.

Olympiahengessä pitää edetä nyt myös kuntavaalityössä. Ehdokasrekrytointi jatkuu viimeiseen vihellykseen saakka. Kannattaa vielä käydä läpi jäsen- ja ystävälistat tiuhalla kammalla ja jakaa esim. vaalityöryhmälle 10 potentiaalista ehdokasta per henkilö. Heidät ehtii soittaa vaikka yhdessä illassa, jolloin 20/80-säännön mukaan jokaisella on tuloksena 1-2 uutta ehdokasta.

Nyt on kuntavaalienkin tiukin kirivaihe menossa, voimia ja intoa siihen!