Maanantai 27. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Kuuntele vaalikoneen sijaan sydäntäsi

Kuuntele vaalikoneen sijaan sydäntäsi

25.10.2012

Kristiina Kunnas

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja oli keksinyt sunnuntai-kolumnissaan uuden puolueliittymän, jota ei pystyisi horjuttamaan kokoomus, Sdp tai keskustakaan. Kristillisdemokraatit ei kuitenkaan suostu liimattavaksi toiseen puolueeseen noin vain!

Mikael Pentikäinen paljasti kolumnissaan naivin uskonsa vaalikoneisiin. Hän vertasi kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten arvokarttaa. Tämän perusteella hän oli valmis liittämään kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset yhteen. Timo Soini sopisi kuulemma politiikkansa ja arvopohjansa perusteella hyvin kristillisdemokraattien johtoon.

Vaalikoneet ovat hauskoja, siellä voi käydä testaamassa, ketkä ehdokkaat parhaiten vastaavat omia ajatuksia. Mutta ei vaaleissa kannata äänestää vaalikoneen vaan sydämen mukaan. Monesti koneen kanssa pettyy: ei tule yhtäkään oman puolueen ehdokasta kärkikymmenikköön. Saattaa olla, että jo satunnainen yrittäjämyönteinen mielipide tai joukkoliikennettä suosiva vastaus kääntää ehdotukset rajusti eri suuntiin.

Pentikäinen visioi kirjoituksessaan, että Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraattien liitto muodostaisi sellaisen poliittisen voiman, etteivät sitä pystyisi horjuttamaan sen enempää kokoomus, Sdp kuin keskustakaan.

KD on menettänyt joitakin äänestäjiään Perussuomalaisille. Mutta eivät nämä puolueet syki samaan tahtiin. Perussuomalaiset eivät halua Suomeen ruotsinkielisiä, eivätkä maahanmuuttajia, eivätkä he halunneet lähteä kantamaan hallitusvastuuta edes viime eduskuntavaalien ison voittonsa jälkeen. Yhtäkään käyttökelpoista ehdotusta Euroopan talouskriisin taltuttamiseksi tai Suomen nostamiseksi taantumuksesta emme ole kuulleet - sen sijaan jatkuvaa vastustusta, moitetta ja europolitiikan vähättelyä.

Kristillisdemokraatit lähti hallitusvastuuseen, vaikka ajat ovat vaikeat. KD on myös aidosti kaksikielinen puolue. KD on aina tarjonnut oivan mahdollisuuden suomenruotsalaisten kristittyjen arvokonservatiivien poliittiseksi kodiksi, eikä ole koskaan vähätellyt ruotsinkielisten jäsentensä isänmaallisuutta tai suomalaisuutta.

Pentikäiselle vastaukseksi: Tervetuloa vain kaikki perussuomalaiset kristillisdemokraattien seuraksi sekä kuntavaaleissa että tosi elämän politikoinnissa! Kaikille halukkaille perussuomalaisille löytyy kristillisdemokraateilta jo oma, politiikkansa ja arvopohjansa perusteella meille kaikille paljon Soinia sopivampi johtaja, nimittäin Päivi Räsänen.