Keskiviikko 22. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Kristillisdemokraatit nosti heitteille jääneet arvot talteen

Kristillisdemokraatit nosti heitteille jääneet arvot talteen

02.12.2010

Kristiina Kunnas

Lauantaina Kristillisdemokraattien vaaliavajaisiin saapui ennätysmäärä ehdokkaita ja yleisöä. Suuren juhlan tuntu sai uskomaan, että vaalikentille lähtee entisestäänkin motivoituneempi joukko. Mukanaan heillä on jo lähes heitteille jätetyt arvot.

Täytyy nostaa hattua sekä KD:n johtoporukalle että rivijäsenille onnistuneesta tunneilmastonmuutoksesta.

Syksyn kohun ja sen jälkimaininkien pahaa mieltä, verenpainetta  ja kirpeitä palautteita nostattaneet tunnelmat olivat viime lauantaina tiessään. Tilalla oli vaalityöhön lähtemisen into.

Pikkuparlamentin vaalikoulutukseen saapui tavattoman sitoutunut ja motivoitunut joukko. Ehdokkaat tulivat hakemaan vaalityöhönsä tukea, ja saivatkin pakkiinsa mukaan kunnon työkalut. Näytti siltä, kuin ehdokkaat olisivat nauttineet sitä mainostettua energiajuomaa, joka antaa siivet.

Pikkuparlamentissa kokoontui samanaikaisesti myös puoluevaltuusto, jonka jäseniä puheenjohtaja Räsänen kutsuu KD:n avainhenkilöiksi. Auditorio täyttyi äärimmilleen ehdokkaista ja kansalaisinfo puoluevaltuutetuista. Uteliaisuuskin houkutteli mukaan. Miltä näyttää mediamyllerryksen läpikäynyt KD? Entä sen johto?

Puoluevaltuuston eteen astelivat levollisina puheenjohtaja Päivi Räsänen ja puoluesihteeri Peter Östman. Jos joku odotti Räsäsen ryvettyneen syksyn pyörityksessä, hän oli väärässä. Tyynesti puheenjohtaja totesi jännitteiden itsestäänselvästi kuuluvan politiikkaan.

Vaaliavajaisten alussa puoluesihteeri Peter Östman ja pääsihteeri Marjo Loponen saivat lavalle mielenosoittajien joukon, kun kd-ehdokkaat astuivat sinne arvokylttiensä kanssa. ”Vanhuksilla ei ole aikaa odottaa.” ”Näpit irti uskonnonopetuksesta.””On sairasta säästää terveydestä.” ”Työ on paras kotouttaja.”

Viimeisenä muttei vähäisimpänä saapui puheenjohtaja kantaen uusvanhaa iskulausetta ”Koti, uskonto, isänmaa.”

Kaikkien aikojen mahtipontisin mutta myös hauskin vaaliavajainen oli yleisöryntäyksen vuoksi jouduttu siirtämään pois pikkuparlamentista. Kadun toiselta puolelta löytyi klassikkoelokuvateatteri Bio Rex.

Tapahtumapaikka ei olisi voinut olla paremmin valittu. Elokuvateatteri sijaitsee suojellussa arvorakennuksessa, funktionalismin linnakkeessa Lasipalatsissa.

Legendaarinen, mutta unohdettu elokuvasali sai todistaa, kuinka Kristillisdemokraatit nosti unohtuneet, heitteille jätetyt arvot talteen.