Keskiviikko 22. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Jäsentulva kertoo puolueen arvojen tukemisesta

Jäsentulva kertoo puolueen arvojen tukemisesta

11.11.2010

Kristiina Kunnas

Tervetulleiksi Kristillisdemokraatteihin on viime viikkoina toivotettu toista tuhatta uutta jäsentä. Se on merkittävä lisäys puolueen jäsenmäärään. Puoluesihteeri Peter Östman sai jäsenhankintakampanjaansa veturin, jota ei osannut odottaa: median.

Kristillisdemokraatteja ja erityisesti sen puheenjohtajaa Päivi Räsästä on lokakuisen Ylen A2 Teema-homoillan jälkeen vedetty kölin alta oikein urakalla.

Julkisia puolustajia Räsäsellä ei ole liikaa ollut.

Merkillepantavaa on sekin, ettei roomalaiskatoliseksi kristityksi tunnustautuva Timo Soini kertaakaan asettunut Räsäsen rinnalle saati hiiskahtanut omaehtoisesti julkisuudessa kirkkonsa avioliittokäsityksestä. Populisti osaa olla populisti kaikissa tilanteissa: Hurjassa nousukiidossa olevien Perussuomalaisten puheenjohtaja Soini näki mihin ryöpytykseen Räsänen joutui,  ja varjeli visusti omia jalkojaan liukastumasta samaan lokaan.

Arvokysymyksissä Perussuomalaisten mahdolliset äänestäjät eivät tutkimusten mukaan jaa arvopohjaa Kristillisdemokraattien kanssa. Suurin syy Perussuomalaisten kannattamiseen on taloudellinen epävarmuus, eivät niinkään muut perinteiset arvot. Suomi on menettänyt kymmeniä tuhansia työpaikkoja globaalin talouskriisin seurauksena. Itäinen Suomi autioituu sekä työpaikoista että palveluista.

Taloudellista epävarmuutta on joka puolella Suomea. Kannatuspohjaa riittäisi KD:llekin Suomen vähävaraisista, työttömistä, sairaista, yksinäisistä, yksinelävistä, uupuneista, omillaan toimeentulemattomista ja muista vähäosaisista. Mutta Kristillisdemokraattien on äkkiä, mieluimmin heti, saatava sanomansa näyttämään aidolta välittämiseltä. Aiempi slogan on totta yhä edelleen: Vakaumuksena välittäminen.

Kun Räsänen piti kiinni uskonnonvapaudestaan, ja kertoi kristittynä mielipiteensä raamatunmukaisesta avioliitosta, hänet leimattiin ihmisvihaajaksi. Räsänen ei vastustanut yhtäkään homoseksuaalia, mutta hänen raamatunmukaiset mielipiteensä ja puolueen kielteinen linjaus sukupuolineutraalia avioliittoa kohtaan saivat homoyhteisön ja vapaamielisen kansanosan raivoamaan.

Räsäsen nimitti ihmisvihaajaksi kolumnissaan Jari Tervo. Teräväkielinen taituri ei huomannut vihatekstiksi luokiteltavassa kirjoituksessaan lainkaan katsoa peiliin.

Räsänen ja Kristillisdemokraatit saivatkin kansalta yllättävän tuen. Mediapyöritys satoi KD:n laariin. Näyttää siltä, että jäsenet ovat liittyneet puolueeseen sanoakseen ääneen: Kristilliset arvot eivät saa unohtua nykyisessä liberaalissa ajassamme.