Maanantai 27. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » KD:n pitäisi tavoittaa myös hiljaiset konservatiivit

KD:n pitäisi tavoittaa myös hiljaiset konservatiivit

26.11.2009

Kristiina Kunnas

Julistamalla avoimen metsästyskampanjan ekokonservatiivien äänistä Kristillisdemokraatit pyrkii saamaan karsinaansa Kokoomuksen ja Vihreiden liikkuvia äänestäjiä. Nyt pitäisi herätellä kannattajiksi myös hiljaisia vähäosaisia ja pienyrittäjiä.

Ekokonservatiivi-kampanja kalastaa aivan avoimesti Kokoomuksen ja Vihreiden aluevesillä.

Ongelmana on, että vihreitä arvoja ja perinteisiä perhearvoja kannattavat kansalaiset ovat jo aktiiveja. He käyvät äänestämässä ja osallistuvat yhteiskunnan toimintaan sisäkehällä. Heidän tavoittelemisessaan on selkeästi kysymys jo aktiiviäänestäjien siirtämisestä aidan toiselle puolelle. On tietysti välttämätöntä, että KD saa ruohon näyttämään aidan tällä puolen vihreämmältä.

Minne kristillisdemokraattien pitäisi myös heittää verkkonsa?

Hiljaisiin vesiin, joissa uivat ne kalat jotka välttelevät pyydyksiä.

Vastavalitun puoluesihteerin Peter Östmanin mukaan KD on ekokonservatiivipuolue, jossa tärkeimmät arvot ovat kristillisestä ihmiskäsityksestä kumpuavat vihreät, viljelevät ja varjelevat arvot, ja jossa erityisesti tuetaan vähäosaisia ja pienyrittäjiä.

Vähäosaisissa ja pienyrittäjissä on paljon niitä, jotka ovat tyystin menettäneet uskonsa yhteiskunnan apuun. Ääni ei heltiä yhdellekään puolueelle, ja poliitikkoja ei sen enempää arvosteta saati että heihin myöskään luotettaisiin.

Nämä nukkuvat äänestäjät KD:n tulisi tavoittaa.

Heidän tavoittamisessaan eivät auta suuret puheet tai imagolliset silmänkääntötemput. On osattava antaa konkreettista apua. On kyettävä luomaan sellainen luottamus, että KD:n kelkkaan lähtemisestä saa äänelleen vastinetta. On kertakaikkiaan pystyttävä tekemään jotain, ei vain puhumaan.

Tekemistä vaatii myös KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja Bjarne Kallis. Hän nosti puoluevaltuuston kokouksessa esiin elintärkeän kysymyksen. Kallis on syystäkin huolissaan Suomen viennistä, jonka nostamiseksi suosta hallitus ei ole pystynyt tekemään ainuttakaan oikeaa – tai ainakaan riittävää – siirtoa.

Kallis muistuttaa, että Suomen bruttokansantuotteesta 40 prosenttia tulee viennistä. Metsäteollisuus ry:n puheenjohtaja Kari Jordan muistutti syyskokouspuheessaan samasta asiasta. ”Vientiin perustuvaa yritystoimintaa tulisi vahvistaa kaikin käytettävissä olevin toimin, ei taloudellisella tuella vaan markkinalähtöisesti kotimaisia toimintaolosuhteita parantamalla.”

Kallis kysyy Jordanin tavoin: ”Onko niin, että maassamme ei sittenkään aivan ymmärretty vientiteollisuuden merkitystä?”