Maanantai 27. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Päätoimittajan tilinpäätös

Päätoimittajan tilinpäätös

27.08.2009

Esa Erävalo

Välitön ykkösprojekti on 2011 eduskuntavaalit. Tärkeintä on laatia linjaukset talous­ahdingosta selviämiseksi siten, että hyvinvointi paranee eikä heikkene.

Kun yli 20 vuotta sitten tulin lehteen töihin, puolueen kannatus oli 2,5-3 %. Nyt se on 4,5-5%. Pohjoismaisilla kd-sisarpuolueillamme on ollut jyrkkiä nousuja ja laskuja, jähmeässä suomalaisessa politiikassa nousumme on ollut hidasta mutta varmaa. On käyty monet karikot läpi, kasvettu itsekin ja luotu hyvä pohja tulevalle menestykselle. Sille pahin uhka ei tule ulkoapäin, vaan sisältä, omasta itsekkyydestämme.

Eurovaalit kasvattivat puolueen pieniä resursseja MEP:lla ja hänen kahdella Brysseliin siirtyvällä avustajallaan, minkä seurauksena vapautui kolme keskeistä paikkaa: puoluesihteerin, päätoimittajan ja eduskuntaryhmän pääsihteerin. Lisäksi uutena tulee MEP:in kotimaan avustajan paikka. Puolueen viestinnän tehostamiseksi perustetaan viestintäpäällikön tehtävä. Päätoimittajaksi noussee erinomainen toimitussihteeri Kristiina Kunnas. Tulee uusia persoonia, energiaa ja uusia ajatuksia. Työnjakoa on mahdollista selkeyttää ja tiimityöskentelyä vahvistaa.

Välitön ykkösprojekti on 2011 eduskuntavaalit. Tärkeintä on laatia linjaukset talousahdingosta selviämiseksi siten, että hyvinvointi paranee eikä heikkene. Piirijärjestöissä pitäisi jo olla selvillä keskeiset ehdokkaat, joiden persoonan ja ajatusten tunnetuksi tekemiseen menee vähintään 1,5 vuotta. Uusia persoonia, energiaa ja uusia ajatuksia tulisi myös eduskuntaan, mikäli ansiokkaan päivätyön tehneet usean kauden kansanedustajat, jotka ennen vaaleja saavuttavat 65 vuoden eläkeiän, antavat tilaa toisille.

Puolueen työtä linjaa keskeisesti puheenjohtajisto ja puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan aivoriihi. Puoluekokouksessa on erinomaisen tärkeää valita puheenjohtajistoon henkilöitä, joilla on kykyä, aikaa ja intressiä vapaaehtoistyönä keskittyä yhteiseen tavoitteelliseen työskentelyyn.

Viimeiset 10 vuotta olen saanut olla tämän lehtemme päätoimittaja. Kiitän menneistä vuosista, pyydän anteeksi kaikkea pahaa mitä olen tahtoen sekä tahtomattani tehnyt, ja toivon Jumalan siunaavan sekä teitä jokaista että hyvää työtänne ihmisten parhaaksi. Tulen jatkossakin avustamaan lehteä. Pidetään yhteyttä.