Sunnuntai 19. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Ihmiset tärkein voimavara

Ihmiset tärkein voimavara

13.11.2008

Esa Erävalo

KD saa olla tyytyväinen voitolliseen kunnallisvaalitulokseen, kun ajattelee millaisin taloudellisin voimavaroin ja millaisessa kilpailutilanteessa kamppailua äänestäjien valinnoista käytiin.

Puoluehallituksen strategiaseminaarissa pohdittiin eri puolilla Suomea tehtyä vaalityötä. Yleistuntuma oli, että siellä missä tehtiin innokkaasti töitä, mentiin hyvin eteenpäin. Pelkällä ehdokkaaksi asettumisella ja parilla lehtimainoksella ehkä pidettiin yksi paikka, mikä osoittaa sekin jo aikamoista kiinnostusta itse puoluetta kohtaan.

Puolueen tärkein voimavara ovat ihmiset. Ehdokkaiksi listoille asettuneet ihmiset tekivät valintansa, osoittivat aktiivisen kiinnostuneisuutensa vaikuttamiseen. Noin 120 ehdokasta ilmoittautui jopa itse nettisivujen kautta tutustuttuaan puolueen ohjelmiin ja tavoitteisiin.

Yhteensä 1921 ehdokkaassa on tulevaisuuden voimavara. Myös he ovat tärkeä joukko, joita kysyttiin ehdokkaiksi ja lupasivat sitä harkita, mutta esimerkiksi elämäntilanteensa takia joutuivat tällä kertaa kieltäytymään.

KD:n paikallisosastot tekevät hyvin, jos kutsuvat kaikki ehdokkaansa ja ehdokkaaksi pyytämänsä esimerkiksi jossain kodissa pidettävään juhlaan, kuten Vihdissä esimerkillisesti tehtiin. Puoluetoiminnassa tulee lisätä sen palkitsevuutta. Joillekin voi olla palkitsevaa saada esityksiään läpi puolueessa tai kunnassa, toiselle oppia enemmän puolue- tai ylipäätään järjestötoiminnasta, kolmannelle tutustua uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin ja saada uusia ystäviä. Joku haluaa tunnustusta tai myönteistä palautetta. Me voimme kaikki aivan yksinkertaisin toimin lisätä poliittisen vaikuttamisen palkitsevuutta toisillemme. KD – iloisen ihmismyönteinen puolue.

Väärä johtopäätös

”Tässä rahakeskeisessä tehoyhteiskunnassa sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuus on heikentynyt, tuloerot ovat kasvaneet huikeasti. Yhteiskuntamme takaperoinen kehitys on karkaamassa käsistä. Näiden epäkohtien korjaamisessa tarvittaisiin kristillisiä arvoja, tasa-arvoa ja lähimmäisen rakkautta. Korjaustoimet eivät saa olla eduskunnassa vain yhden pienpuolueen varassa. Suomalaisista edelleen noin 80 % kuulunee kirkkoon. Tähän verrattuna Kristillisdemokraattien kannatus, tuoreimmissa kunnallisvaaleissa koko maassa 4,2 %, tuntuu pieneltä luvulta. Millaisia johtopäätöksiä tästä voi vetää? kysyy Kotimaa.fi-sivustoilla blogisti Erkki Porola.

Hänelle itselleen tulee mieleen, että valtaosa suomalaisista ei pidä oikeana yhdistää puoluepolitiikkaa uskontoon.

Väärä johtopäätös.

Oikea johtopäätös olisi mainittujen epäkohtien korjaamiseksi, että KD:n pitää saada enemmän ääniä.

Uskonnon ja politiikan suhdetta on mielenkiintoisella tavalla käsitellyt USA:n uudeksi presidentiksi valittu Barack Obama. Suuressa maailmassa ymmärretään se, että kristityt saavat arvomaailmaansa ajaa politiikassa. Suomessa tyydytään älylliseen epärehellisyyteen: maalataan ensin väärä kuva uskonnon ja politiikan sekoittamisesta ja sitten hyökätään tuota olematonta kuvaa vastaan. Toivottavasti KD:n periaate- ja yleisohjelma saavat paljon lisää lukijoita, jotka haluavat tarkistaa onko luulo tiedon väärti.