Maanantai 27. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Tulkoon joulu!

Tulkoon joulu!

19.12.2013


Eduskunnan Raamatturyhmä järjesti jo perinteeksi muodostuneen joululaulutilaisuuden valtiosalissa viime viikolla. KD:n Sauli Ahvenjärvi vastasi järjestelyistä ja kuului myös tasokkaseen esiintyjäkaartiin.


Eduskunnan valtiosali täyttyi kansanedustajista, avustajista ja henkilökunnasta, kun joululaulut kajahtivat eduskunnan Raamatturyhmän järjestäminä.

Eduskunnassa vietettiin viime viikolla jo perinteiseksi muodostunutta jouluista yhteislaulutilaisuutta. Aamun puoli yhdeksästä alkaen valtiosaliin tuli vähitellen noin 150 osallistujaa, jotka halusivat kohottaa eduskunnan arkea joulumielellä. Tilaisuuden järjestelyistä vastasi eduskunnan raamatturyhmän puheenjohtaja, kristillisdemokraattien kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi. Hän iloitsi siitä, että tilaisuus kokosi viime vuosien tapaan runsaasti osallistujia.
– Olemme saaneet kiittävää palautetta siitä, että eduskunnan kiireisimmän työjakson keskelle tämä tilaisuus tuo mahdollisuuden laulaa yhdessä rakastettuja joululauluja ja pysähtyä joulun sanoman äärelle.

Palkitut laulajat esittivät tuttuja joululauluja

Tuttujen yhteislaulujen lisäksi tilaisuudessa kuultiin Metropolia ammattikorkeakoulun klassisen musiikin opiskelijoiden mezzosopraano Pihla Terttusen ja sopraano Anni Niemelän upeat lauluesitykset. Molemmat ovat palkittuja laulajia. Terttunen sai Rantala-palkinnon Savonlinnassa Timo Mustakallio-kilpailussa. Niemelä puolestaan sai kolmannen palkinnon viime kesänä Kangasniemen laulukilpailussa ja lauloi oopperadebyyttinsä Barbarinan roolissa Turun Figaron häät-produktiossa.

Esiintyjiä ja yhteislauluja säestäneeseen bändiin oli päätynyt iso osa Kristillisdemokraattien kansanedustajien avustajakunnasta. Klarinettia soitti Peter Östmanin avustaja Iina Mattila ja selloa Leena Rauhalan avustaja Tuomas Salo.

Esilaulujina toimivat muun muassa ministeri Päivi Räsäsen eduskunta-avustaja Evamaria Kyllästinen, Jouko Jääskeläisen avustaja Minna Rissanen ja Sauli Ahvenjärven avustaja Anni Vasama.

Jouluevankeliumikin kuultiin

Eduskunnan tervehdyksen toi varapuhemies Anssi Joutsenlahden. Kansanedustaja Heikki Autto luki jouluevankeliumin ja kansanedustaja  Sauli Ahvenjärvi lauloi kaksi joululaulua. Tilaisuuden päätössanat lausui kansanedustaja Simo Rundgren. 

Tilaisuuden juonsi kansanedustaja Satu Haapanen. Kolmen vartin mittainen joululauluhetki päättyi juhlavasti Sibeliuksen joululaulun On hanget korkeat, nietokset puhutteleviin sanoihin: ”Oi, anna Jumala armoas, kun joulu, joulu on meillä. Ja kansaa suojaa sun voimallas, meit auta näkemään taivaitas, kun joulu, joulu on meillä.”