Sunnuntai 19. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » KD:n listalla debytoineet kuntavaali­ehdokkaat pyrkivät mukaan toimintaan Helsingissä

KD:n listalla debytoineet kuntavaali­ehdokkaat pyrkivät mukaan toimintaan Helsingissä

22.11.2012

Samuli Rissanen


Yhteiskuntatieteiden maisteri ja kehitysmaatutkimuksen tohtorikoulutettava Hanna-Kaisa Simojoki keräsi vaalien ensikertalaisena KD:lle hyvän äänisaaliin Helsingissä. Tuore kasvo tuli tutustumaan piirin syyskokoukseen viime viikolla.


Helsingin piirin syyskokouksessa äänestettiin vilkkaasti, sillä ehdokkaita oli enemmän kuin luottamuspaikkoja.

Kristillisdemokraattien vaikuttajien paikoille on laihaksi jääneestä vaalituloksesta huolimatta tunkua, ainakin Helsingissä. Piirin syyskokouksessa piirin puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä piirihallituksen jäsenten paikoista käytiin äänestykset, sillä ehdokkaita oli enemmän kuin luottamuspaikkoja. 

Lisäksi useampi kuntavaaleissa Kristillisdemokraattien listalla olleista ehdokkaista aikoi jatkaa puolueen toiminnassa tavalla tai toisella.

Ehdokas ylitti KD-kynnyksen


Syyskokoukseen saapunut Hanna-Kaisa Simojoki kertoi odottavansa ainakin tietoja Helsingin lautakunta- ynnä muista luottamuspaikoista valtuustoryhmien neuvottelujen jälkeen.  Vaalien ensikertalainen keräsi kunnioitettavat 137 ääntä. Se oli hienoinen yllätys Simojoelle itselleenkin, sillä viiden lapsen äiti ehti kampanjan aikana jalkautua vaalikentille vain pari kertaa.

– Mutta tuli sekin kynnys ylitettyä, kun seisoi Kristillisdemokraattien oranssi liivi päällä kaupungilla.
Simojoki liittyi puolueeseen vuonna 2010. Kuntavaaliehdokkuuteenkin hän oli jo etukäteen henkisesti valmistautunut.

–Ajattelin, että jos pyydetään ehdokkaaksi, niin lähden.

Uusille tulokkaille jäi vaaleista hyvä mieli

Piirihallituksen jäseniksi pyrkineet ja päässeet Taina Heikkilä ja Päivi Mäkinen olivat hekin ensi kertaa KD:n ehdokkaina. Vaaleista jäi hyvä mieli ja molemmat halusivat tulla mukaan rakentamaan puoluetta. Mäkinen on aiemmin toiminut Kokoomuksessa ja toivotti entiset puoluetoverinsa hyvillä mielin Kristillisdemokraatteihin.

Uusia tekijöitä piirihallituksessa ovat niinikään Keski-Helsingin tuore puheenjohtaja Soili Lehti ja Etelä-Helsingin puheenjohtajaksi aiemmin syksyllä valittu Suvi Linjamaa ja KD Nuorten Mikko Kiuttu.

Andrei Nahkalasta uusi piirin puheenjohtaja

Tarja Vänskältä vapautuvaa piirin puheenjohtajan paikkaa tavoitteli alunperin neljä ehdokasta, mutta Tuulikki Teporan vetäydyttyä kisasta, jäljelle jäivät Kaarlo Melander, Pentti Mattila ja Andrei Nahkala.

Sisäministerin Päivi Räsäsen erityisavustajana työskentelevä Nahkala valittiin äänestyksen jälkeen uudeksi piirin puheenjohtajaksi.
– Vaalityö seuraaviin vaaleihin alkaa välittömästi, vastavalittu puheenjohtaja uhkui.

– Piirihallituksessakin on nyt nuoruutta ja kokemusta ja uskon, että tällä porukalla saamme uutta potkua piirin toimintaan.

Äänestämistä ja arpomista

Varapuheenjohtajan valinnasta käytiin peräti kaksi äänestystä, sillä Petteri Hiienkoski, Suvi Linjamaa ja Tuulikki Tepora olivat tasaväkisiä ehdokkaita. Hiienkoski hävisi arvalla toisen kierroksen ehdokkuuden Linjamaalle. Uudessa äänestyksessä Tepora korjasi potin. Varapuheenjohtajaksi valittu Tepora on myös yksi seitsemästä uudesta piirihallituksen jäsenestä.

Piirisihteerinä jatkaa Riki Kuivalainen.