Keskiviikko 22. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Kimmo Jalonen jätti puheenjohtajan nuijan Tommy Björkskogille

Kimmo Jalonen jätti puheenjohtajan nuijan Tommy Björkskogille

22.11.2012

Jaana Shelby


Piirin aiempia puheenjohtajia Sauli Hautala (vas), Auli Loponen, Kimmo Jalonen, Jari Järvelä ja Riku Kivinen. Takarivissä myös tuore puheenjohtaja Tommy Björkskog.


Varsinais-Suomen piiri juhli 40 toimintavuottaan

Varsinais-Suomen piiri piti ensin jännittäväksi muodostuneen syyskokouksen ja sen jälkeen syntymäpäiväjuhlan.

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piiri juhli viime lauantaina 40 toimintavuottaan Turussa jännittäväksi muodostuneen piirin syyskokouksen jälkeen.

Kimmo vaihtuu Tommyksi

Syyskokouksessa olivat piirin puheenjohtajaksi ehdolla istuva puheenjohtaja Kimmo Jalonen Paimiosta sekä vasta Naantalin valtuustoon valittu Tommy Björkskog.

Kokouksen puheenjohtaja Jari Järvelä antoi viisaasti kokousedustajille mahdollisuuden esittää ehdokkaille kysymyksiä, jotka valaisivat minkälaisista vaihtoehdoista oli kysymys.

Kokous ilahtui nähdessään edessään keskinäisen kehun kerhon: molemmat ehdokkaat päätyivät kehumaan toinen toisiaan. Lopulta kokouksessa valittiin piirin puheenjohtajaksi Tommy Björkskog ja varapuheenjohtajaksi Kimmo Jalonen.

– On hyvinkin rohkeaa valita puheenjohtajaksi sellainen, joka ei ole aiemmin ollut aktiivinen piirissä, ja on lisäksi aika vasta muuttanut Varsinais-Suomeen ja vieläpä äidinkieleltään ruotsinkielinen, Björkskog sanoi linjapuheessaan.

– Olin niin hämmästynyt valinnastani, etten meinannut sanaa saada suustani, hän kertoi myöhemmin.
– Sellainen tilanne tulee harvoin vastaan.

Björkskog on aikoinaan toiminut KD Nuorten puheenjohtajana.

Heikoimpien puolesta puhumiseen voivat muut yhtyä

Varsinaissuomalaisten laulu  ja Kata Fältbergin lyhyt katsaus 40 vuoden takaiseen maailmaan aloittivat juhlan.

Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve toi kaupungin terveiset. Hän totesi, että Kristillisdemokraattien perheen merkityksen korostaminen ja heikoimpien puolesta puhuminen ovat asioita, joihin kaikki voivat yhtyä.

Puheenjohtaja Kimmo Jalonen pohdiskeli puheessaan puolueen roolia hallituksessa ja mainitsi joitain niistä saavutuksista, joita on saavutettu hallitusvastuussa puolueen sinnikkäällä työllä.
– Piiri sai hyvän puheenjohtajan. Mutta kannustan  kaikkia terästäytymään seuraavaan koitokseen. Eduskuntavaalityö on aloitettava heti juhlan päätyttyä, Jalonen muistutti.

Silta-kuoro Sauli Ahvenjärven lämmittelybändinä

Silta-kuoron ja orkesterin musiikki kosketti kuulijoita, eikä vähiten siksi, että osa siitä oli omistettu hiljattain edesmenneen Turun paikallisosaston puheenjohtajan Anneli Valleniuksen muistolle.

Silta-kuoroa ja orkesteria johtaa lietolainen kunnanvaltuutettu Jukka-Pekka Kuokkanen.

 Kuokkanen totesi juonnossaan, että kuoro on kansanedustaja Sauli Ahvenjärven lämmittelybändi, minkä lausahduksen merkitys paljastui, kun kuoron viimeisen laulun solistina oli kansanedustaja itse.

Puheeseen Ahvenjärvi valotti puolueen taustoja ja sen julkisuuskuvaa nyt ja aiemmin. Ahvenjärvi totesi, että uskontopuolueesta KD on kasvanut yleispuolueeksi, jolla on monenlaista tarjottavaa yhteiskunnan rakennusurakkaan.
– Haastan piirin edustajat pohtimaan, mikä on KD:n vastaus siihen, miten hyvinvointipalvelut jatkossa tuotetaan, Ahvenjärvi kysyi.

Perustajajäseniä mukana

Piirin toiminnassa alusta asti mukana ollut Auli Loponen Liedosta kertoi piirin taipaleesta. Perustajajäseniä oli muitakin, kuten  Sauli  Hautala, joka aikanaan oli Kristillisen Liiton ensimmäinen kansanedustaja Varsinais-Suomesta.

Myöhemmin  Ismo Seivästö ja Sari Essayah, nykyinen europarlamentaarikko, ovat olleet varsinaissuomalaisia KD-kansanedustajia.

Auli Loponen kutsui korokkeelle myös Kari Tynkkysen, joka aikoinaan toimi Varsinais-Suomen piirisihteerinä.
–Nyt tarvitaan intoa ja menestystä seuraaviin eduskuntavaaleihin, joissa olisi välttämättä saatava piirille jälleen oma kansanedustaja, on 40-vuotiaan tulevaisuuden haaste.