Keskiviikko 22. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Helsingin KD aikoo tuplata valtuutettujen määrän ensi kunnallisvaaleissa

Helsingin KD aikoo tuplata valtuutettujen määrän ensi kunnallisvaaleissa

01.12.2011

Samuli Rissanen


Kristilliset arvot näkyväksi pääkaupungissa. Helsingissä muut arvomaailmat ovat kyllä hyvin esillä, Helsingin piirin puheenjohtajaksi valittu Tarja Vänskä kertoi.


Helsinkiläinen puolueen vara­puheenjohtaja Sari Mäkimattila muistutti, että kaikki on nyt mahdollista-niin vaikuttamisen kuin onnistumistenkin kannalta.

Töölön Raamattukoulun salilla oli tiivis tunnelma ja istuinpaikat täynnä viimeistä myöten, kun Helsingin kristillisdemokraatit kokoontuivat sääntömääräiseen piirikokoukseensa. Piirin väistyvä puheenjohtaja ja vastaleivottu  puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies pani merkille, että kokousedustajia ja muita kiinnostuneita oli paikalla enemmän kuin aiemmin.

– Onpas täällä väkeä, totesi myös helsinkiläistynyt puoluesihteeri Asmo Maanselkä astuessaan saliin vähän ennen kokouksen alkua.

”Nyt voimme vaikuttaa suoraan”

Helsinkiläinen varapuheenjohtaja Sari Mäkimattila luotti myös, että piiristä löytyy ideoita ja evästyksiä kansanedustajille ja sisäministerille, joiden kautta tärkeitä asioita voidaan viedä eteenpäin.
– Vaikutusmahdollisuutemme ovat lisääntyneet huomattavasti. Ennen hallitusvastuuta tämä ei ollut mahdollista, mutta nyt voimme vaikuttaa aivan suoraan asioihin, hän kertoi.

Mäkimattila kannustikin tekemään reaalipolitiikkaa ruohonjuuritasolla, sillä ministerin kautta KD:lla on nyt suora yhteys sinne, missä asioista päätetään.
– Laittakaa hienot ideanne julkilausumiksi ja ohjelmatoimikunnille vinkkejä siitä, mitä asioita on hyvä nostaa esiin, puolueen varapuheenjohtaja rohkaisi.

Hallitusneuvotteluihin osallistuneen Mäkimattilan mukaan monet Kristillisdemokraattien hyvät aloitteet ovat nyt myös hallituskumppanien huulilla.
– Niin sen pitää mennäkin. Emme omi ideoitamme, vaan lobbaamme ja saamme näin asioitamme läpi.

”Olemme edistyksellinen puolue”

Asmo Maanselkä korosti, että puolueella on oltava kokonaisvaltainen visio omasta roolistaan.  Hän uskoi, että yhteisen vision myötä kuva puolueesta muuttuu enemmän totuutta vastaavaksi.
– Olemme edistyksellinen puolue, emme vanhoillinen.

– Uskon, että Sarin presidenttiehdokkuus osaltaan vahvistaa tätä oikeanlaista kuvaa puolueesta, Maanselkä arvioi.

Helsingin ehdokasrekrytointi hyvällä mallilla

Helsingin kaupunginvaltuutettu Markku Vuorinen rohkaisi eduskunnassa työskenteleviä kansanedustajien avustajia ja sihteerejä lähtemään mukaan kuntapolitiikkaan. Hän muistutti, että esimerkiksi Helsingin valtuustossa hänen rinnallaan istuu juuri tämänkaltaisen kokemuksen omaavia henkilöitä.

Vuorisen toive on toteutumassa, sillä esimerkiksi neljä kuudesta kansanedustajan avustajasta on jo lupautunut kuntavaaliehdokkaaksi. Ehdokasrekrytointi on niin ikään alkanut Helsingissä lupaavasti, sillä jo nyt piirillä on 30 ehdokkaaksi suostunutta ja toinen mokoma niitä, jotka harkitsevat vakavasti ehdokkuutta.
 
Helsingin KD myös kirkasti kuntavaalitavoitteensa. Piirin tarkoitus on tuplata nykyisten valtuutettujen määrä. Mika Ebelingin ja Markku Vuorisen seuraksi valtuustoon ollaan viemässä kahta muutakin ehdokasta.

Puolueeseen liittynyt Markku Vuorinen mukaan piirihallitukseen

Piirihallitukseen valittiin uusinä jäseninä Ida Herranen, Petteri Hiienkoski, Markus Kalmi, Andrei Nahkala ja Markku Vuorinen. Piirihallitukseen valittiin uudelle kaudelle Merit Lemminki, Maija Mecklin, Tarja Niemi ja Mikko Rekimies. Piirihallituksessa jatkavat Ulla Halme, Marika Kaksonen, Hilkka Kiviluoto, Heimo Laine ja Kermen Soitu.

Tarja Vänskä johtamaan Helsingin Kristillisdemokraatteja

Helsingin piirin syyskokous valitsi piirin uudeksi puheenjohtajaksi terveydenhoitaja Tarja Vänskän. Hän seuraa tehtävässä Mikko Rekimiestä, joka siirtyy ensi vuoden alusta puolueen järjestöpäälliköksi.

Puheenjohtajan paikasta käytiin kisa Vänskän ja kansanedustajan avustaja Markus Kalmin välillä. Molemmat korostivat Helsingin tärkeää roolia koko puolueen veturina. Helsingin piirisihteerinä aiemmin toiminut ja tällä hetkellä Helsingin Naispiirin sihteerinä vaikuttava Vänskä löi vaalissa Kalmin äänin 17-10.

– Haluan olla tuomassa minulle tärkeitä kristillisiä arvoja päätöksentekoon. Helsingissä muut arvomaailmat ovat näkyvästi esillä, joten nyt on aika tuoda myös kristillisille arvoille niiden ansaitsemaa näkyvyyttä, Vänskä sanoi.

Terveydenhuollon ammattilaisena hän näki erityisenä poliittisena haasteena terveydenhuollon järjestämiseen liittyvät kysymykset.
– Perusterveydenhuollon sujuvuutta ja hoitoonpääsyä pitää parantaa. Julkisellakin puolella kaikkein vähäväkisimmät jäävät eniten heitteille, hän muistutti.