Tiistai 28. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Toimitusjohtaja Olavi Mäkinen Pirkanmaan KD:n puheenjohtajaksi: Kunnallisvaalit seuraava iso koitos

Toimitusjohtaja Olavi Mäkinen Pirkanmaan KD:n puheenjohtajaksi: Kunnallisvaalit seuraava iso koitos

01.12.2011

Risto Rasilainen

Olavi Mäkinen Virroilta aloittaa KD:n Pirkanmaan piirin puheenjohtajana 2012.

Alkujaan yhden miehen yritystä ja nyt 15 henkeä työllistävää perhefirmaa johtava Olavi Mäkinen luotsaa jatkossa myös KD: n Pirkanmaan piiriä.

Olavi Mäkisen nelikymmenvuotisen yrittäjyystaustan tuoma kokemus ja tunnettavuus ei ole ainakaan haitta, kun Pirkanmaan piiri ja sen uusi puheenjohtaja alkavat valmistautua ensi syksyn kunnallisvaaleihin.

Mäkinen asuu perheineen Virroilla, sadan kilometrin päässä Tampereelta. Hänet tunnetaan yrityksensä ansiosta hyvin myös kotikaupunkinsa ulkopuolella.

Perustaessaan 1972 muovikomponentteihin erikoistuneen firmansa Mäkinen oli paikkakunnan ensimmäinen tämän alan yrittäjä.

Myöhemmin Virroille on vähitellen syntynyt suoranainen muovituotevalmistajien keskittymä. Mäkisen itsensä lisäksi Virtain Muovityön henkilöstöön kuuluvat puoliso Tarja sekä heidän kolme lastaan.

Perheyrityksestä lähtee maailmalle tuhansia erilaisia muoviosia erilaisiin käyttökohteisiin.

– Liiketoimintamme perustuu sille, että itse sekä suunnittelemme että valmistamme osat juuri sellaisiksi kuin asiakas haluaa ja tarvitsee, kertoo Mäkinen.

Kokoomuksesta kristillisdemokraattien riveihin

Pirkanmaan piirin tuoreella puheenjohtajalla on yli 20 vuoden kokemus myös yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Mäkinen seuraa piirin puheenjohtajana nyt väistyvää Markku Kuusjärveä.

Toista kauttaan KD:n valtuutettuna istuva Mäkinen tuli 90-luvulla mukaan kunnallispolitiikkaan, alkujaan Kokoomuksen riveistä.

– Keijo Papinsaaren poikkeuksellisen aktiivinen ehdokashankinta oli osaltaan vaikuttamassa KD:hen siirtymiseeni, Mäkinen sanoo.

Oma vaikutuksensa oli Mäkisen mukaan myös puolisolla, jonka jäsenyys KD:ssa juontaa jo 1970-luvun puoliväliin.

Vuoden 2007 eduskuntavaaleihin Mäkinen osallistui ensi kertaa Kristillisdemokraattien ehdokkaana.

Kuntavaalit ovat seuraava iso koitos

Seuraava iso koitos, jossa Mäkisellä Pirkanmaan piirin puheenjohtajana on keskeinen rooli, ovat ensi lokakuun kunnallisvaalit.

Oman kotikaupunkinsa valtuustossa Mäkinen on KD:n ainoa edustaja. Suurimmat puolueet Virroilla ovat Keskusta, Kokoomus ja SDP; Perussuomalaisilla on tällä hetkellä kaksi valtuutettua.

– KD on Virroilla pyrkinyt vaikuttamaan asioihin, jotka koskevat jokaista kuntalaista. Esimerkiksi  pakko-kuntaliitoksia emme kannata.

– Itse olen koettanut kunnallispolitiikassa toimia niin, että tekemiseni ovat olleet linjassa sen kanssa, mikä mielestäni on oikeudenmukaista kuntalaisia kohtaan.

– Mielestäni tämä on se paras ja tehokkain keino, jolla KD jatkossakin varmistaa päätöksenteossa mukana olemisen, toteaa Mäkinen.