Sunnuntai 19. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Kansanedustaja Sari Palm valtakunnallisen työpajayhdistyksen puheenjohtajaksi

Kansanedustaja Sari Palm valtakunnallisen työpajayhdistyksen puheenjohtajaksi

01.12.2011


Valtakunnallinen työpajayhdistys ry (TPY) on syyskokouksessaan valinnut kansanedustaja Sari Palmin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi 2012 – 13. Palm seuraa tehtävässä kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluotoa (vihr.).

Palmin mukaan työpajatoiminnalla on tärkeä merkitys.
– Työpajojen merkitys korostuu  erityisesti tällä hallituskaudella, onhan nuorisotakuun eräs elementti oikein kohdistettu työharjoittelu, Palm toteaa.

Työpajatoiminnassa yksilöllinen ohjaus vastaa työvalmennettavan omia kykyjä ja tarpeita.
– Monelle nuorelle itse tekemällä oppiminen ja tehdessään suoran palautteen saaminen on tie itsensä ja työidentiteetin löytämiseen, Palm sanoo.

”Elän, niinkuin opetan”

– Puhuin puolueen varapuheenjohtaja useasti siitä, että meidän tulisi tavoitella erilaisia tehtäviä valtakunnallisissa organisaatioissa, jotta meidän työhön opittaisiin luottamaan ja nähtäisiin, että olemme ”ihan tavallisia toimijoita”,
– Elän nyt niinkuin opetan, ainakin tässä asiassa, Palm sanoi valintansa jälkeen.

Työpajoilla on 15 000 käyttäjää
Valtakunnallinen työpajayhdistys ry on vuonna 1997 perustettu työpaja-ammattilaisten järjestö, joka kehittää sekä työpajojen toimintaedellytyksiä että niissä työskentelevien ammattitaitoa. 

Jäsenorganisaatioita on noin kaksisataa, joista osa on  kunnallisia, osa yhdistyksiä ja säätiöitä. Työpajoissa on yli 500 valmennusyksikköä, joissa noin 15 000 työpajakäyttäjää. Henkilöstöä työpajayhdistyksen jäsenorganisaatiossa on yli 1 500.