Sunnuntai 26. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Helsingin piirin itsenäisyyspäivän juhla oli täynnä innostunutta KD-tunnelmaa

Helsingin piirin itsenäisyyspäivän juhla oli täynnä innostunutta KD-tunnelmaa

15.12.2010


Riag Mukhtar, Heimo Laine, Mika Ebeling, Mikaela Peth ja Mia Snellman kertoivat juhlassa vaaliteemoistaan.


Helsingin KD:ssä on erinomainen yhteishenki jopa ehdokkailla, todettiin itsenäisyyspäivän juhlassa.

KD Helsinki vietti perinteistä itsenäisyyspäivän juhlaa Helsingin yrittäjänaisten juhlahuoneistossa 40 innostuneen osallistujan voimin.

Piirin puheenjohtaja Mikko Rekimies ja tilaisuuden käytännön järjestelyistä vastannut Mia Snellman  pohtivat  hieman ennen tilaisuutta, miten väki pääsisi paikalle. Kadut ja pysäköintipaikat olivat puolen metrin lumihankien peitossa. Kaikki ilmoittautuneet kuitenkin saapuivat lumimyräkästä huolimatta.

Kansanedustaja, puolueen toinen varapuheenjohtaja Sari Palm oli tilaisuudessa pääpuhujana. Hän toi esille itsenäisyyspäivän merkityksen yhä edelleen yhteisöllisyyden luojana.

Hän korosti rahan ja talouden merkitystä itsenäisen maan perusehtona.
– Olen iloinen saadessani olla puhujana tällaisessa itsenäisyyspäivän juhlassa, jota olette runsaana joukkona saapuneet juhlistamaan ja vieläpä säätä uhmaten, Palm kiitti.

Puhujina olivat myös kolmas varapuheenjohtaja Jussi Kärmeranta  ja KD Helsingin piirin puheenjohtaja Mikko Rekimies, joka  esitteli KD:n ohjelmavihkosen Koti, uskonto ja isänmaa  ydinviestejä.

Kansanedustajaehdokkaat esittäytyivät

Paikalla olleet kansanedustajaehdokkaat esittäytyivät ja kertoivat teemoistaan.

 Isänsä yrityksessä toimiva liikkeenjohdon konsultti Mikaela Peth esitteli teemoikseen tietojohtamisen osaksi terveydenhuoltoa.

– Perhearvojen ja vastuukysymysten yhteensovittaminen eettiseksi ja oikeudenmukaiseksi kokonaisuudeksi kuuluvat vaaliteemoihini.

Nuorin ehdokas Riag Mukhtar on  20-vuotias. Hän on naimisissa ja kaksivuotiaan tyttären äiti.  Hän tekee äitinsä kanssa maailman ensimmäistä somaliankielistä evankelioivaa ohjelmasarjaa IRRTV:llä.

Sinkkuja ja yksinhuoltajia unohtamatta

Kauppatieteiden maisteri, yritysviestinnän lehtori Mia Snellman oli  juhlien juontajana. Hän toimii ammattikorkeakoulussa Liiketalouden sekä Finanssi- ja rahoitusalan koulutusohjelmissa.

Juhlassa oli näytteillä Snellmanin edesmenneen isän,  Bror Hjalmar Snellmanin sotavuosina 1940-1944 kirjoittamien 500 kirjeen ja kortin  ainutlaatuisesta sotakirjeenvaihtokokoelmasta kymmenkunta kirjettä ja korttia.

Vapaa toimittaja Heimo Laine, nimesi vaaliteemoikseen  vammaisten lasten, nuorten, aikuisten ja heidän läheistensä asiat.  Hän on jo 30 vuoden ajan toiminut vammaisjärjestössä ajaen vammaisten asioita. Hän puolustaa myös ehyttä ja oikeudenmukaista perhepolitiikkaa unohtamatta sinkkujen ja yksinhuoltajien asioita.

Yleisön pyynnöstä: Mika Ebeling

Yleisön pyynnöstä myös pastori  Mika Ebeling piti vaalikampanjoinnista lyhyen puheen, jossa hän totesi nyt alkavan vaalikampanjan olevan Helsingissä yhteishengeltään erinomainen, vaikka ehdokkaat eivät kaikista asioista olekaan  aivan sanasanasta  samaa mieltä. 

– Jokaisella on omat erityisteemansa, joita pyrkii viemään eteenpäin, kertoi Ebeling.

Hänen kampanjasloganina on Lupa elää.  Hänen teemojaan ovat ihmisoikeuskysymykset, perhepolitiikka, ekokonservatiivisuus, turvallisuus ja  talous.