Tiistai 28. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Laulu Suomelle -musikaali kajahtaa Tampereen Sampolassa

Laulu Suomelle -musikaali kajahtaa Tampereen Sampolassa

24.11.2010


Sirpa Pursiainen, valot, Meri-Helmi Laaksonen, orkesterinjohto, Jenni Jokiaho, kuoronjohto sekä ohjaaja Riitta Haapala ja pikkunäyttelijä, sotilaan tytär Anna-Riikka Haapala. Pursiainen ja Haapala ovat myös kansanedustajaehdokkaita.


Pirkanmaan KD ja KD Naiset mukana kunnianosoituksessa vapaalle isänmaalle

Laulu Suomelle -musikaali on kunnian­­osoitus vapaalla isän­maalle sekä kansallisen kulttuurin pioneereille.

Tampereen Sampolassa nähdään 5. joulukuuta Laulu Suomelle -musikaali. Esitys pohjautuu Lasse Heikkilän säveltämään Suomalaiseen messuun.

Laulu Suomelle on kunnianosoitus kansallisen kulttuurin pioneereille, itsenäisyyden puolesta taistelleille veteraaneille ja jälleenrakennustyön väsymättömille sankareille.

–  Kaikkivaltias on pitänyt kansastamme huolta, ja saamme luottaa, että Suomen tulevaisuus on edelleenkin Hänen varmoissa käsissään, toteaa ohjaaja Riitta Haapala.

Koskettava katselu­kokemus

Laulu Suomelle -musikaalin projektiväkeä ovat ohjaaja Haapalan lisäksi kuoronjohtaja Jenni Jokiaho, orkesterinjohtaja Meri-Helmi Laaksonen, koreografi  Betrina Boren sekä valoissa Sirpa Pursiainen, äänentoistossa  Janne Hietanen, graafisessa toteutuksessa Anu Latva-Karjanmaa ja tekniikassa Juho ja Vesa Haapala.

Tilaisuuden alkutervehdyksen lausuu Kansanedustaja Leena Rauhala.

Sampolan esitystoteutetaan itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta. Idea syntyi jo 2009, jolloin Laulu Suomelle esitettiin  Valkeakoskella.

Kantaesityksestä vastasivat silloin Kirsi Einola ja Riitta Haapala.

– Viime vuonna mukana oli tyytyväisiä katsojia, ihania sotiemme sankareita eli (sotaveteraaneja), joiden hymyt olivat kuin nuorilla pojilla esityksen jälkeen.

– Moni koki esityksen vapauttavana, ja se että sai tunnustusta, tuntui heistä hyvältä. Osa veteraaneistamme lupasi tulla katsomaan myös 2010, jos mahdollista. Mieleen painuvin kiitos esityksestä oli eräältä sotilaan pojalta. ’Esitys oli tärkeä minulle. Isäni kuoli päivää ennen sodan loppumista. Voitte uskoa kuinka se on satuttanut ja harmittanut vuosia. Nyt haluan antaa anteeksi, jotain tapahtui minussa’, Haapala kertoo.

Sampolan Laulu Suomelle -musikaalin järjestäjinä ovat KD Pirkanmaa, KD naiset, Kristillinen Kulttuuriyhdistys yhteistyössä Lapsi- ja nuorisoteatteri Sirpaleteatteri ry:n kanssa. Mukana on Pirkanmaan eri seurakuntien muusikoita ja laulajia.

LAULU SUOMELLE -musikaali su 5.12. klo 13-14  Sampola, juhlasali, Tampere, Sammonkatu 2 (tila on esteetön, kulkeminen esitykseen otettu huomioon)
•     Esitys pohjautuu Lasse Heikkilän säveltämään Suomalaiseen Messuun.
•     Vapaa sisäänpääsy!
•     Esityksen kesto noin 1 h
•     Esityksen päätyttyä ilmainen kahvitarjoilu!