Sunnuntai 26. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Kuorosota sai huutavan kuoronjohtajan

Kuorosota sai huutavan kuoronjohtajan

25.11.2009

Samuli Rissanen


KD:n puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Birgitta Kaipio kukittaa Peter Östmanin puoluesihteeriksi kaksivuotiskaudelle 2010-2011.


Peter Östman on KD:n puoluesihteeri seuraavat kaksi vuotta


Puoluevaltuusto oli yksimielisesti Peter Östmanin takana.
– Peter on paitsi kyvykäs, myös hauska, Päivi Räsänen kiitteli.

Kyvykkääksi ja hauskaksi puoluesihteeriksi todettu Peter Östman sanoo, että puolueen toiminnassa pitää olla mukavaa.  Itse hän tosin joutuu tulilinjalle, sillä eduskuntavaalikuvioissa pelinrakentajan rooli on haastava. Tulevalle kaksivuotiskaudelle valittu  Östman joutuu puheenjohtaja Päivi Räsäsen mukaan kuoronjohtajaksi kuorosotaan.

– Minusta taitaa olla tulossa huutava kuoronjohtaja, ainakin kaikkien taannoin Brysselin matkalla olleiden mielestä, Östman arvioi.

Strategiseen ajatteluun luottava puoluesihteeri kertoi, että hänen kaudellaan puolueessa toimitaan tietoisesti ja arvioidaan menestystekijöitä ja niiden vaikuttavuutta entistäkin valppaammin.

Kristillisdemokraattien työnäky on Östmanin mukaan olla yhteiskuntaa uudistava, moderni konservatiivipuolue. Tärkein missio on ihmisarvon toteutuminen ja ihmisten hyvinvoinnin edistäminen.

– Ekokonservatiivisuus on yksi osa KD:n ideologiaa ja toimiva teema siksi, että me olemme jo luontaisestikin ympäristöpuolue.

Mikä vauhdittaisi Suomen vientiä?

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Bjarne Kallis oli huolissaan Suomen vientiteollisuuden romahtamisesta. Hallitus ei Kalliksen mukaan ota asiaa vakavasti ja mediakin on laiska.

– Minulle sanotaan, että ”ei sellua voi syödä” ja ettei tilanteelle mahda mitään. Nyt pitäisi tukea vientiteollisuutta myöntämällä sille tarvittavat edut, sillä vienti vastaa 40 prosenttia kansantuotteestamme, Kallis huolehti.

Hallituksen leväperäisestä otteesta taloustilanteeseen kertoo Kalliksen mukaan sekin, ettei talouskriisin syvyyttää ole osattu laskea. Ennusteet ovat heittäneet koko vuoden häränpyllyä, eivätkä viimeisimmätkään ole toteutumassa.

– Loppuvuonna pitäisi yltää hyviin kasvulukuihin, jotta talouden pudotus jäisi valtiovaranministeriön ennustamiin prosentteihin.