Maanantai 27. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Kaikki puhuvat nyt ekokonservatiiveista

Kaikki puhuvat nyt ekokonservatiiveista

26.11.2009

Samuli Rissanen


Päivi Räsänen kertoi lauantaina eduskunnassa medialle, että hänestä on kuoriutunut  metsästävä ekokonservatiivi.

– Se on perintöä lapsuuden kodistani. Meillä isä metsästi ja niinpä söimme usein riistaa.

Kristillisdemokraattien haaste Vihreille läpäisi median puolue­valtuuston kokouksen aikana.

Puluevaltuusto ei ehtinyt päättää kokoustaan eduskunnassa lauantai-iltäpäivänä, kun lounastauolla lanseerattu ekoteema jo vilisti valtoimenaan verkkomediassa.

Räsänen joutui jo hieman toppuuttelemaan puoluevaltuustostoa, jonka kielenkannat aukesivat viimeistään ekokonservatiivi-kampanjan avauksen jälkeen.

Räsänen korosti, etteivät puolueen vahvat osaamisalueet jää luontoteeman jalkoihin. 
– Pian te kuulette minun taas puhuvan sosiaali- ja terveydenhuollosta, mutta tänään en halunnut niitä mainita, KD:n puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoi päätöspuheenvuorossaan.

Perinne säästää luonnollisella tavalla ympäristöä

– Vihreistä on tullut Kokoomuksen puisto-osasto, Räsänen sivalsi.

Hänen mukaansa Vihreät olivat vapauttamassa sunnuntaikauppaa, vaikka vaalikampanjoissa puolue paukuttelee ”enemmän aikaa ja vähemmän  roinaa”-iskulauseilla.  Räsäsen mukaan Vihreiden ympäristöpuheiden ja liberaalin arvomaailman yhdistelmä on johtanut vain ilmastopoliittiseen mahalaskuun.

Kristillisdemokraattien mukaan perinne säästää luontoa kaikkein tehokkaimmin. Ideologiaan on aina kuulunut säästäväinen elämäntapa, jossa ostetaan vähän ja kestäviä tuotteita. Ekokonservatiivi tyytyy kohtuulliseen elintasoon, mutta ravinto ja tarvittavat palvelut löytyvät läheltä. Räsänen näkee, että puolueelle tärkeä perhepolitiikka linkittyy tiiviisti ympäristöteemaan.

– Perherakenteen pirstoutumisella on vaikutuksensa myös ilmastomuutokseen. Perheen hajoaminen merkitsee kahden kodin perustamista yhden tilalle, yhden jääkaapin sijaan tarvitaan kaksi, yhden saunan sijaan lämmitetään kahta.

Räsäsellä metsästäjän geenit

Itsensä likoon luontoteeman puolesta laittanut Räsänen virittelee kampanjan nettisivuilla muun muassa haulikon käyttöä metsästysreissulla Lempäälässä. Riista oli tuttu eväs Räsäsen lapsuudessa.

– Isäni metsästi ja minulla oli usein koulussa eväsleipien välissä riistaa. Silloin se vähän hävetti, mutta nyt ymmärrän, että se on ekologista lähiruokaa ja lisäksi terveellistäkin.