Sunnuntai 19. tammikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Jommu kaksinkertaisti KD-ryhmän

Jommu kaksinkertaisti KD-ryhmän

05.11.2008

Jommun tukiryhmä & Timo Keskinen


Jommun juhlissa oli satapäinen joukko nuoria. – Nuoriin pitää suhtautua kunnioittavasti, oma asenne heijastuu heti takaisin, Jorma Jussila sanoo.

Jorma Jussila piti tuplajuhlat Kangasalla


KD:n riveihin siirtynyt erityisnuorisotyöntekijä Jorma Jussila tuplasi paikkamäärän Kangasalla.

Yli puoluerajojen luottamusta nauttiva ”Jommu” lisäsi Kangasalan KD:n äänimäärän kaksinkertaiseksi edellisistä vaaleista. Kristillisdemokraateilla onkin nyt historian suurin edustus valtuustossa.

– Kyllä näitä vaaleja jännitettiin, tuumaa Kangasalan ääniharava  Jorma ”Jommu” Jussila.
– Vaihdoin aiemman sitoutumattoman linjan KD:n jäsenyyteen ja mietin kuinka äänestäjät reagoivat. Ilokseni äänimäärä lisääntyi, kommentoi Jommu.

Äänimäärä kasvoi edellisistä vaaleista lähes 200 äänellä. Jommu oli Kangasalan äänikuningas, miltei petomaisella 667 äänen saaliilla, tuplamäärällä seuraavaksi eniten ääniä saaneeseen ehdokkaaseen.

Työnä nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen

Äänet antavat hyvän pohjan tehdä työtä. Jommu ehkäisee työkseen nuorten syrjäytymistä, auttaa kouluun heräämisessä ja koulunkäynnissä niitä jotka olisivat muuten vaarassa tipahtaa kelkasta.

– On hieno huomata kuinka arvokkaana tällaista työtä pidetään,  monenlaisten säästöpaineiden keskellä kuntalaiset haluavat että tällaiseen työhön satsataan, miettii Jommu.

– Konkreettisesti työn tukeminen on näkynyt siinä kun on järjestetty erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia. Skaala on ollut laaja, Remusta ja Hurriganesista Avantouimareiden kahvikassan kautta hengellisiin tapahtumiin.

– Ensimmäisinä tukijoina olivat Sotaveteraanit, jotka lahjoittivat tarjoiluja tapahtumiin. On hieno nähdä kuinka sukupolvien jatkumo toteutuu näinkin, Jommu iloitsee.
 
Jommuun voit tutustua ryhtymällä Facebook- kaveriksi, tai käymällä osoitteessa www.jommu.com.

25 vuotta nuorisotyötä täynnä
Jommu seuraavaksi eduskuntaan

25-vuotistaiteilijajuhlaa Kangasalla viettänyt erityisnuorisotyön ohjaaja Jorma ”Jommu” Jussila taistelee nuorten syrjäytymistä vastaan.

Kangasalla jättimäisen äänisaaliin koonnut Jorma Jussila on hyvillään siitä, että on saanut mahdollisuuden toteuttaa kutsumustaan nuorten parissa.

Suurin haaste on nykyään taistelu syrjäytymistä vastaan. Pitkä työura antaa näkymän yhteiskunnan haasteisiin.

– Tästä kokemuksesta haluan jakaa edelleen. Olen nähnyt millaista työtä nuorten parissa kannattaa tehdä, sekä  luoda edellytyksiä ennaltaehkäisevään työhön laajemmin yhteiskunnassa.

– Siksi pyrin seuraavissa vaaleissa eduskuntaan, summaa Jommu toimittuaan 25 vuotta nuorisotyön ohjaajana.

Juhlissa satapäinen porukka nuoria

Satapäinen porukka nuoria kokoontui pyhäinpäivänä  juhlistamaan Jommun pitkää uraa. Maata näkyvissä -tapahtuman housebandi julkaisi juhlan kunniaksi tulevan festivaalin tunnuskappaleen Todellisuutta.

Piispa Matti Repo totesi, että Jommu on pitkän uransa aikana rakentanut poikkeuksellisen näkemyksen siitä miten nuorisotyötä tehdään, ja toteuttanut käytännössä ajatuksensa erityisnuorisotyöstä.

Repo tuumasi Jommun ymmärtävän omastakin kokemuksestaan että ”kaikki eivät ole lukumiehiä”, vaan haalarihommat ovat arvokkaita. Piispa Repo totesi, että tästä reilusta asenteesta viestii myös mittava kunnallisvaalien äänisaalis.

Tavoitteena poikkihallinnollinen verkosto

Jommu haluaa rakentaa verkoston koko Suomeen. On löydettävä joukko ihmisiä, jotka tekevät töitä poikkihallinnollisesti kuntien ja seurakuntien kanssa. Tällaisen toimintatavan rakentaminen on haaste, ja sitäpaitsi kansantaloudellisestikin kannattavaa.

– Jos pääsen eduskuntaan, voin luoda edellytykset tällaiselle toiminnalle ja olla mahdollistamassa tällaista tulevaisuutta, Jommu ennustaa.

– Nyt lähdetään keräämään yli puoluerajojen äänestäjiä ja tukijoita, ja huolehditaan siitä, ettei kukaan syrjäytyisi.