Perjantai 28. helmikuuta 2020

KD-lehti » Pirkka Aalto halutaan vaaliliitosta läpi

Pirkka Aalto halutaan vaaliliitosta läpi

18.12.2014

Samuli RissanenKD ja PS solmivat vaaliliiton Lapissa. Kristillisdemokraattien ainut nimi listalla on kemijärviläinen biologi Pirkka Aalto.

Kristillisdemokraatit tavoittelevat nyt tosissaan kansanedustajan paikkaa Lapin vaalipiirissä. KD on hyväksynyt vaaliliiton Perussuomalaisten kanssa ensi kevään eduskuntavaaleissa. Vaaliliiton syynä on korkea piilevä äänikynnys. KD:n Lapin piirin puheenjohtaja Ossi Karjalaisen mukaan vaaliliiton ansiosta puolueella on ensi kertaa vuosikymmeniin mahdollisuuksia eduskuntavaaleissa.

Vaaliliitossa Kristillisdemokraateilla on yksi ehdokas. Hän on biologian ja maantiedon lehtori Pirkka Aalto Kemijärveltä. Aalto toimii nykyisin Kemijärven kaupunginvaltuutettuna, valtuuston 4. varapuheenjohtajana sekä Kemijärven kirkkovaltuuston jäsenenä.
 –  Lähden tekemään työtä niin Lapin ihmisten kuin ympäristönkin puolesta. Maaseutu tulee jatkossakin pitää elinvoimaisena ja koko Suomi asuttuna, eduskuntavaaliehdokas Pirkka Aalto kertoo tavoitteistaan ja arvoistaan.
 
Puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies arvioi, että  vaaliliitto todennäköisesti saa kaksi paikkaa. Kristillisdemokraatit taistelevat ainakin ehdokaslistan kakkospaikasta.
– Nyt jokainen ääni Pirkka Aallolle ratkaisee, että hänestä saadaan kansanedustaja.

Aallon mukaan vaaliliittokuvio tuo peliin huomattavasti lisää mielenkiintoa.
– Ja toisaalta viime keväänä käymäni EU-vaalikampanja toimi hyvänä pohjana eduskuntavaalityölle, vaikken sitä sellaiseksi ollut suunnitellutkaan.

Aalto arvioi vaalilitton tuomia mahdollisuuksia jopa yllättävänkin hyviksi. Listalle on veikattu jopa kahta paikkaa, ja jos perussuomalaisten äänet jakautuvat melko tasaisesti, voi KD:lla olla hyvä mahdollisuus yllättää.
Aalto aikookin tehdä koko läänin laajuisen kampanjan ja pyrkii tällä kertaa tehostamaan näkyvyyttä siellä, missä hänet tunnetaan heikommin.
– Satsattu on jo. Laadin Facebookiin ”poliitikkoprofiilin” EU-vaalien alla, ja julkaisen vaalimateriaalia myös omalla seinälläni. Omat ehdokassivut on tarkoitus laittaa ajan tasalle jo joululomalla. Blogissani sen sijaan keskityn jatkossakin lähinnä luontohavaintoihin ja retkikertomuksiin, ehdokas toteaa.

Vaaliteemat ovat tutut aiemmista vaaleista. Vaalien iskulausekin on ominta itseä.
– Tähän asti olen aina ollut tekemässä työtä Lapin ihmisten ja luonnon puolesta - sama pätee näissäkin vaaleissa. Tosin vastuualue laajenisi kansanedustajantyön kautta koskemaan vähintäänkin koko Suomea.
– Lupaan tehdä parhaani. Sen enempää ei voi kukaan tehdä eikä luvata.

Aalto on tunnettu suoraselkäisyydestä ja siitä, että mielipidettään ei voi ostaa. Kuntapolitiikassa hän on joitakin kertoja törmännyt siihen, että isompien puolueiden edustajat ovat kuvitelleet, että pienimmän ryhmän edustajaa olisi muka helppo johdatella tai manipuloida.
– No, pahasti ovat kyllä erehtyneet, Aalto sanoo.
KD:n pienuutta kompensoi  hänen mukaansa kuitenkin se, että puolueen toimijat ovat hyviä tekemään yhteistyötä muiden kanssa.
– Osaamistamme ja tekemistämme arvostetaan muissa puolueissa. 

Somessa ja nettikeskusteluissa on viime viikkoinakin luotu Aallon mielestä kristillisdemokraateista erittäin ahdasmielistä ja tiukkapipoista kuvaa.
– Sitä meidän pitäisi tietenkin toiminnallamme pyrkiä poistamaan, mutta kuitenkin arvoistamme tinkimättä.


Pirkka Aalto
Kemijärvi
Ikä: 45
Koulutus ja ammatti: FM, biologian ja maantiedon lehtori.
Perhe: vaimo Anitta, kolme kouluikäistä lasta, Tuukka, Iina ja Veikka ja kaksi kollikissaa Mölli ja Purri.
Harrastukset: Linnut ja luonto. Liikuntaharrastukset Aalto on joutunut vähäksi aikaa lopettamaan telottuaan jalkansa kiivetessään kalasääsken pesälle viime kesänä.
Luottamustehtävät: Kemijärven kaupunginvaltuuston 4. vpj., Kemijärven kirkkovaltuuston jäsen, Itä-Lapin kuntayhtymän hallituksen varajäsen.