Perjantai 28. helmikuuta 2020

KD-lehti » Toivotan sinulle siunattua joulua

Toivotan sinulle siunattua joulua

18.12.2014

Päivi Räsänen

Vietän joulua kolmen lapsen isoäitinä. Uuden elämän syntyminen perhepiiriin tuo entistä vahvempaa tulevaisuusnäköalaa. Miten rakennamme sellaista perhettä, lähiyhteisöä ja yhteiskuntaa, että se on turvallinen ja hyvä vuosikymmeniksi eteenpäin?
Mielestäni kaikkein kauneimmassa joululaulussa, Maa on niin kaunis, muistutetaan hienolla tavalla sukupolvien ketjusta. Muistan hyvin keskustelut oman mummoni kanssa, joka oli syntynyt 1880-luvulla. Lapsenlapseni saattavat, jos ovat pitkäikäisiä, nähdä vielä 2100-luvun. Sukupolvi toisensa jälkeen vaipuu unholaan, mutta ne muodostavat ketjun, jossa kannatellaan ihmisyyden perusarvoja, hoivataan, huolehditaan ja rakastetaan ja myös kerrotaan yhä uudestaan kuoleman rajan yli ulottuvasta toivosta.

Uuden elämän syntyminen on aina ihme, jonka ymmärtäminen niin lapselle kuin aikuiselle on vaikeaa. Mutta joulun erityinen ihme on siinä, että Jumala tuli ihmiseksi. Kaikkivaltias ja kaiken Luoja tuli ihmiseksi ihmisten rinnalle ja lopulta sovittamaan syntimme ristinkuolemallaan, jotta me voisimme pelastua hänen yhteyteensä.
Kristinuskon ainutlaatuisuus on siinä, että Jumalan ja ihmisen yhteys ei löydy ihmisen omin ponnisteluin vaan yksin Jumalan tekona. Ihminen ei löydä Jumalaa vaan Jumala ihmisen. Ihminen ei tule jumalaksi vaan Jumala tuli ihmiseksi. Jumalan tulo ihmiseksi riisuu ihmiseltä oman uskonnollisen ansion.

Olen kiitollinen siitä, että saan tehdä työtä kanssasi tässä puolueessa. Kiitän lämpimästi sinua tämän vuoden työpanoksestasi ja toivotan ihanaa, levollista ja turvallista joulun aikaa. Toivon, että saat omien läheistesi kanssa sytyttää rakkauden kynttilöitä joulun aikaan ja saat samalla sellaisia hetkiä joissa voit keskittyä siihen, mikä elämässä on lopulta tärkeää ja oleellista.